mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

dm
dm
0 15.12.2018 15:27:33

Kdo je najboljši IGRALEC jesenskega dela slovenske lige!? Ekipa SN je izbrala ...

vszi
Kdo je bil najboljši posameznik slovenskega državnega prvenstva?

Lahko mu rečete kar gospod popolni. Tako ga vidijo navijači Maribora. Pa pri tem ne mislimo na njegov videz, čeprav predstavnice nežnejšega spola, ki jim po žilah teče vijoličasta kri, za njim vzdihujejo. V mislih imamo njegove nogometne predstave. Odlične v obrambi in vsaj tako dobre v napadu, čeprav gre za osrednjega branilca.

Izbrati najboljšega posameznika jesenskega dela sezone ni bilo prav težko. Resda si je kar nekaj mariborskih nogometašev zaslužilo uvrstitev v ožji izbor, toda boljšega od Saše Ivkovića zagotovo ni bilo. Osrednji branilci so v takšnih izborih po navadi v slabšem položaju, saj vsakomur najprej v oči padejo osupljiva preigravanja, zabijanje kot po tekočem traku ali deljenje asistenc, toda tokrat dileme ni bilo. Čeprav ima Amir Dervišević za seboj odličen jesenski del sezone, v katerem je trem golom dodal še izjemnih 11 asistenc, čeprav je Dino Hotić na le 13 tekmah zabil osem golov in čeprav je Jan Mlakar v polno meril kar devetkrat, tako kot njegov partner v napadu Luka Zahović, je Saša Ivković tisti, ki je zaznamoval letošnjo jesen. Petindvajsetletni srbski branilec je s svojimi predstavami navdušil mariborske navijače in v isti sapi poskrbel, da so trenerji nasprotnih ekip izgubljali živce.

ivkovic-dervisevic
V Mariboru se vse spreminja, samo Saša Ivković ostaja, lahko zapišemo, če se malce pošalimo. Skromni in tihi srbski nogometaš, ki je v Ljudski vrt prišel prejšnjo zimo, je namreč edini igralec Maribora, ki je v tej sezoni zbral čisto vse prvenstvene minute! To ni uspelo ne Mitji Vilerju, ki na levem boku pravzaprav nima konkurence, ne Jasminu Handanoviću, ki je v Kenanu Piriću po dolgih letih dobil velikansko konkurenco, ne kateremu tretjemu mariborskemu igralcu. Ivković je edini, ki je na slovenskih prvoligaških zelenicah preživel sleherno minuto jesenskega dela sezone. Še več, Darko Milanič mu je namenil tudi popolno minutažo v letošnjem evropskem udejstvovanju, v začetni enajsterici pa je začel tudi oba pokalna obračuna z Domžalčani. Edina tekma, ki jo je Ivković izpustil, je bila pokalna z drugoligašem Bravom, na kateri je bila mariborska obramba zelo razglašena, vijoličasti pa bi si skoraj privoščili blamažo in izpadli iz pokalnega tekmovanja.

Poveljnik obrambe
Čeprav so pri izborih naj nogometaša osrednji branilci precej na slabšem od konkurentov, ki igrajo na drugih položajih, je argumentov za Ivkovićev izbor zares ogromno. Kot rečeno, gre za edinega igralca Maribora, ki je na igrišču preživel vse prvenstvene minute. In če vemo, v kakšni premoči so bili vijoličasti, potem je človek, ki je sodeloval pri čisto vsaki minuti mariborske prevlade, zagotovo prava izbira. A to nikakor ni edini argument, ki govori v prid Ivkoviću. Nekdanji branilec Voždovca in Partizana je bil poveljnik obrambe, ki je prejela z naskokom najmanj zadetkov v prvi ligi. Mariborčani so na 19 tekmah klonili samo 16-krat, kar je devet golov manj od v tem pogledu druge Mure in 12 golov manj, kot so jih prejeli igralci Olimpije, Aluminija, Domžal in Krškega. Veliko zaslug za tako dober izkupiček ima srbski branilec, ki je svoje naloge v obrambi opravljal brezhibno. S preprosto igro in čvrstimi dvoboji s tekmečevimi napadalci je navduševal svojega trenerja Darka Milaniča.

Frustrirani in jezni trenerji
Dobre igre v obrambi je Ivković nadgradil tudi s fantastičnimi napadalnimi predstavami. Zagotovo ste že slišali podatek, da je Srb zabil le tri gole manj od dveh najboljših mariborskih strelcev, Mlakarja in Zahovića. Povedano drugače: oba najbolj vroča mariborska napadalca sta zadela po devetkrat, Ivković pa šestkrat! Kot osrednji branilec, ki v kazenski prostor tekmecev pride samo ob prekinitvah! Za pet od omenjenih šestih golov mu je asistiral njegov najboljši prijatelj pri vijoličastih Amir Dervišević, pri enem mu je podal Blaž Vrhovec. S svojimi izjemnimi strelskimi sposobnostmi je iz kroga v krog skrbel, da je Milanič pel hvalospeve na njegov račun, in hkrati za to, da so trenerji nasprotnikov izgubljali živce. Frustrirani Simon Rožman je priznal, da njegovi varovanci pač nimajo rešitve za odličen Ivkovićev skok, Marijan Pušnik se je jezil na svoje varovance, saj jih je na Srba še posebej opozoril, Milanič pa se je ob vsem skupaj samo zadovoljno muzal in razglabljal o tem, ali nima Ivković nemara nekje pri sebi nekakšnega magneta, ki skrbi za to, da ga žoga vsakič znova zadene v kazenskem prostoru tekmecev. No, magneta po vsej verjetnosti nima, ima pa po našem izboru naziv najboljšega posameznika jesenskega dela sezone 2018/19.

Članki iz rubrike