dvojčici Dobra karma

Psihološki test: postavljate trdne ali krhke ...

5_miha perat Svet24.si

FOTO: Miha Perat uspešno okreva po operaciji

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

komen, polave Svet24.si

FOTO: Voda zalila prvo nadstopje gradu Štanjel, ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

will-smith, jason-derulo Odkrito.si

Will Smith ostal brez zob

Zala Kralj in Gašper Šantl 3 Njena.si

Zalo Kralj zavrnili zaradi 'neustrezne' postave

Jure Bohorič
Jure Bohorič
12 03.12.2018 08:39:24

RAZKRIVAMO ŠOKANTNO OZADJE: Zakaj so se na smrt sprli igralci in vodstvo z Mandarićem na čelu?

Grega Wernig - TAKA
V letečem cirkusu Milana Mandarića je spet zanimivo! Na sporedu pa predstava, kakršne še nismo videli. Kaj predstava, čisto prava burleska! Burleska, ki je vedno prisoten kaos spravila na še nikdar videno raven. V Olimpiji se je začela neverjetna vojna med ljudmi, ki bi morali stati na istem bregu, a so namesto tega raje stopili daleč narazen. Ob tem je bila javnosti ponujena zgodba, ki bi lahko bila resnica, a kaj, ko so bila v njej zamolčana nekatera ključna dejstva.

Zdaj je že jasno, da sramoten poraz v Kidričevem ni bil le posledica katastrofalno slabe predstave nogometašev Olimpije, marveč se v ozadju skriva precej bolj zapletena zgodba. Zgodba o načetih medčloveških odnosih, zgodba o zlorabi zaupanja, zgodba o dolgo neuresničenih obljubah in tudi zgodba o tem, kako so si v lase skočili najvidnejši predstavniki ljubljanskega kluba. Na eni strani so Milan Mandarić in njegovi najtesnejši sodelavci, na drugi kapetan Branko Ilić in številni drugi najvidnejši predstavniki članskega moštva.

Odnosi so se začeli krhati že pred časom, razlog pa je preprost: premije. Tako za naslov prvaka v pretekli sezoni kot za igranje v Evropi. Beseda teče o znesku, ki se vrti okrog 500.000 evrov, kar se na prvi pogled ne zdi veliko, toda … Za Olimpijo je pol milijona evrov v tem trenutku veliko, celo preveč. Slabo varovana skrivnost je, da so zmaji v hudih finančnih težavah. Na računu zeva več milijonov evrov velika luknja, o čemer bi znali marsikaj povedati tudi klubi, ki so v zadnjih mesecih poslovali z Olimpijo: Gorica, Domžale, Krško, Celje in še kdo. Vsi še vedno čakajo, kdaj jim bodo Ljubljančani poravnali dolg, ki bi že moral biti poravnan.


Tudi zaradi Elekeja in Vidmarja
Marsikateri dolg ima dolge korenine, ki segajo še v čas, ko je v klubu deloval Ranko Stojić. Tako v Domžalah in Novi Gorici čakajo vsak po 100.000 evrov iz naslova prestopov Blessinga Elekeja in Nejca Vidmarja. Ob prestopih obeh se je Olimpija obvezala za dodatne bonuse v primeru osvojenega naslova prvaka. Kakorkoli, denarja v blagajni Olimpije ni, zato se je zapletlo tudi pri izplačilu omenjenih premij. Te bi morale biti izplačane že pred tedni, celo meseci. Toda prav vsakič, ko je napočil datum izplačila, se je Olimpija nogometašem ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBRETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: olimpija, mandarić

Članki iz rubrike