GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

nu
nu
0 18.11.2018 08:39:13

Olimpija bo težavo v vratih rešila z NAKUPOM NOVEGA vratarja?! "Da, res je, nekaj se dogaja."

www.alesfevzer.com
Še nedolgo tega je v vratarskem oddelku Olimpije vladala tako rekoč nepregledna gneča.

Zdaj so zmaji le še pol leta oddaljeni od uresničitve vse prej kot prijetnega scenarija, po katerem sploh ne bi imeli nobenega čuvaja mreže več. No, vrzeli se da vedno zakrpati z mladimi nogometaši in teh imajo zmaji veliko, toda težko bi trdili, da se v pogonu Olimpije ta hip kali novi Jan Oblak … Težave, ki so na obzorju, bodo Ljubljančani seveda morali hitro rešiti, ob tem pa ni nemogoče, da jih bodo z – nakupom novega vratarja!

Ker ima Olimpija dva vratarja, ki jima pogodba po koncu sezone poteče, se je na radarju ljubljanskega prvoligaša spet znašel Grega Sorčan. O tem, da bi se lahko preselil k zmajem, se je že večkrat govorilo. Ko je bil Ranko Stojić še športni direktor Olimpije, je nekajkrat odšel v Novo Gorico; tudi zato, da bi si Sorčana ogledal v živo. Toda kljub temu prestopa nikoli niso izpeljali. Zdaj smo se o tem, ali se Olimpija dejansko spet smuka okrog Gorenjca, pozanimali pri ljudeh, ki so vratarju zelo blizu, odgovor pa je bil preprost: »Da, res je, nekaj se dogaja.«

Kot smo hkrati izvedeli, se Olimpija za Sorčana sicer res zanima, a le delno. Kaj to pomeni? Preprosto, prestop bi bil izvedljiv le ob pogoju, da bi Ljubljano zapustil eden od dvojca Ivačič-Vidmar. To je popolnoma logično – nakup Sorčana ob dejstvu, da sta v klubu tudi Ivačič in Vidmar, bi bil povsem nesmiseln. Ob tem ni nepomembno, da je Sorčan pred kratkim podpisal novo pogodbo z Gorico. Tudi on se je bližal prostim rokam, kar bi bila za Novogoričane sila slaba novica. V tem primeru bi ostali tako brez odličnega vratarja, ki je pri dvaindvajsetih odigral že 126 tekem v Prvi ligi Telekom Slovenije, kot brez dobrega zaslužka.

V preteklosti je bila odškodnina za Sorčana pošteno navita, kar je odbilo vse snubce; in teh ni bilo malo. Pod kakšnimi pogoji je Sorčan zdaj podaljšal sodelovanje z Gorico, je kakopak skrito očem javnosti, a verjetno za drobiž ni naprodaj. Si ga Olimpija sploh lahko privošči? Čeprav plače v ljubljanskem klubu ne zamujajo in čeprav je Olimpija v zadnjem času zaslužila nekaj evrov s prodajami in igranjem v Evropi, so obratovalni stroški še naprej zelo visoki.

Tako visoki, da prevelikega manevrskega prostora klub nima. Ali povedano drugače: zagotovo si zmaji ne morejo privoščiti, da bi Gorici plačali toliko, kot so pred časom za Blessinga Elekeja. Prestop slednjega je bil najdražji v zgodovini slovenske lige, saj je Olimpija plačala kar okrog 800.000 evrov.

Značke: sorčan, gorica

Članki iz rubrike