Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
1 17.11.2018 14:50:54

Dodatnih TISOČ VSTOPNIC, prosim! V Stožicah bo GRMELO, MURA!

Grega Wernig
Bilo je 4. maja 2013, ko je Mura nazadnje gostovala v Stožicah. Od takrat je minilo pet let in pol, prihodnji petek pa se bodo črno-beli naposled spet vrnili na največji slovenski stadion. Tokrat z izjemno navijaško podporo.

Dvomov tako ali tako ni bilo, zdaj je tudi uradno. Mura bo imela na prihajajočem gostovanju v Ljubljani (v petek, 23. novembra) izjemno podporo s tribun, odziv navijačev ob predprodaji vstopnic v Murski Soboti je neverjeten. V preteklih dneh je bilo sicer nekaj negotovosti glede možnosti uresničitve zdaj že znamenitega »projekta 2000 Prekmurcev v Stožicah«, ki so si ga zadali v soboškem prvoligašu, in sicer zaradi informacije, da je Olimpija črno-belim namenila 700 kart. Oziroma toliko, kolikor jih pripada gostujočim ekipam (pet odstotkov kapacitete stadiona), toda Sobočani zagotavljajo, da to ni res.

"Prejeli smo ogromno vprašanj v zvezi s številom vstopnic za navijače Mure na tekmi z Olimpijo. Mura nikakor ni dobila le 700 vstopnic. Do tega trenutka smo jih prevzeli okrog 800, če bo potrebno, jih bomo seveda še več. Vse je odvisno od prodaje," so včeraj dopoldne sporočili iz Fazanerije, nekaj ur pozneje pa se je prodaja ustavila. Razlog? Vse soboške vstopnice so dobile svojega lastnika. "Drži, prodali smo vseh 800 kart, ki smo jih do zdaj imeli na voljo," je ob 18.40 potrdil tiskovni predstavnik Stanko Prelec in poudaril: "V ponedeljek bomo pri Olimpiji naročili dodatnih 1000 vstopnic – in gotovo jih bomo dobili. Takšen je dogovor med kluboma."

Kot je znano, je Mura zagotovila organiziran prevoz za svoje navijače. V tem trenutku je polnih osem avtobusov, v karavani bo tudi najmanj pet kombijev, vendar je popolnoma jasno, da se bosta ti dve številki v prihodnjih dneh še precej povečali, poleg tega pa se bodo v prestolnico številni odpravili v lastni režiji.


Prodaja vstopnic se bo v Fazaneriji nadaljevala od ponedeljka naprej, dragoceni košček papirja pa si bo mogoče zagotoviti med 14. in 19. uro. "Danes sprejemamo rezervacije," je pristavil Stanko Prelec.

Vstopnica za odrasle: 8 evrov; vstopnica za odrasle + prevoz: 20 evrov; vstopnica za odrasle + spominski šal (Olimpija/Mura): 13 evrov; vstopnica za odrasle + spominski šal (Olimpija/Mura) + prevoz: 25 evrov; otroška vstopnica (otroci do 14 let) 2 evra; otroška vstopnica + prevoz: 13 evrov; otroška vstopnica + spominski šal (Olimpija/Mura ): 7 evrov; otroška vstopnica + spominski šal (Olimpija/Mura ) + prevoz: 18 evrov.

Ni kaj, v Stožicah bo močno zadišalo po Prekmurju, in če k temu dodamo, da bodo na tej tekmi Green Dragonsi praznovali 30 let obstoja, je seveda jasno, da se obeta spektakel, kakršnih na sončni strani Alp ni veliko. Ob tem lahko zapišemo, da je za privržence črno-belih dvoboj z zeleno-belimi celo nekaj več kot 'samo' pomembna prvenstvena preizkušnja.

Namen je z množičnim obiskom poslati še eno jasno sporočilo, da je Mura spet zelo živa, da je nazaj ter da je nogomet na ravnici znova zajtrk kosilo in večerja ... Takšno so poslali že ob gostovanju v Ljudskem vrtu, kjer je Anteja Šimundžo in njegove varovance spodbujalo tisoč navijačev, medtem pa se evforija zgolj stopnjuje, kar prav tako nazorno razkriva obisk preizkušenj v Fazaneriji.

Članki iz rubrike