Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 17.11.2018 08:38:30

KAOS v Krškem: Trener razrešen, a OSTAJA v klubu!

www.alesfevzer.com
Šestnajst krogov, dve zmagi in zadnje mesto na lestvici so stvari, ki skrbijo navijače Krškega. V klubu pa se trenutno dogaja marsikaj, Alen Ščulac je bil v sredo razrešen dolžnosti trenerja, vendar to še ni vse.

Krčani so si po uvrstitvi v najvišji rang tekmovanja trikrat zagotovili obstanek, v tej sezoni pa jim stvari ne gredo po načrtih. Po 16 krogih držijo zadnje mesto na lestvici, ki se ga nikakor ne morejo znebiti. Po porazih s Triglavom in Aluminijem se je močno zamajal stolček trenerju Alenu Ščulcu. Jasno je bilo, da v ozadju vre, niz slabih rezultatov seveda povzroči, da so živci napeti pri vseh, razgreta čustva pa je treba nekako brzdati.

Alen Ščulac je v torek vodil dva treninga, v sredo dopoldan še enega, potem pa so se stvari precej spremenile. Popoldanski trening je namreč minil brez njegove prisotnosti. Po naših informacijah je bil trening celo pod velikim vprašajem, čemur naj bi botrovale zaostale obveznosti do igralcev. Zaradi tega naj bi se nekateri igralci oglasili pri predsedniku Zoranu Omerzuju. Kaj so se dogovorili, ni znano, toda očitno so dobili določena zagotovila in trening je nato minil v načrtovanem terminu.



Vendar brez prisotnosti Alena Ščulca. Slednjemu so v klubu dali dokument, v katerem je zapisano, da je razbremenjen vseh obveznosti oziroma da mu do nadaljnjega ni treba opravljati nalog članskega trenerja NK Krško. To pomeni, da klub s primorskim strokovnjakom ni prekinil pogodbe, ki velja do 30. junija naslednje leto. Trenutno se torej zdi, da bo 47-letnik ostal član Krškega do takrat, če se stvari v tem obdobju ne spremenijo in ne pride do dokončne prekinitve sodelovanja med obema stranema. Alen Ščulac pa po teh dogodkih ni bil pretirano zgovoren. "Razočaran sem, v prvi vrsti iz povsem človeških razlogov. Kar se z nekom dogovoriš in potrdiš s stiskom roke, mora veljati, toda v tem primeru ni bilo ravno tako. Zavedam se, da moram del odgovornosti prevzeti nase, ampak je veliko stvari, ki niso 'štimale', tako kot bi to moralo biti v profesionalnem klubu, vendar nisem za vse kriv jaz. Sprejmem del odgovornosti, toda veliko večji problem mogoče tiči nekje drugje, zato sem moral svojo energijo porabiti tudi za druge stvari, ne samo za trening," je dejal 47-letni Primorec.

Odtlej igralci vadijo pod vodstvom dozdajšnjega pomočnika Radovana Karanovića, ki je vlogo 'gasilca' v Krškem že opravljal. Na uho nam je prišla informacija, da tudi v upravnem odboru kluba ni vse tako, kot bi moralo biti. Iz njega naj bi izstopil Mirko Sternad, ki naj ne bi bil osamljen primer, o tem naj bi razmišljala še dva člana. Na Gubcu resnično preživljajo težke in predvsem burne čase ...

Članki iz rubrike