osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

mojca sencar -foto  MJP Svet24.si

Po dolgi bolezni je preminula Mojca Senčar

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

upokojenci, upokojenka, socialno ogroženi Svet24.si

Kdo bo vladal slovenskim upokojencem?

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

nu
nu
3 16.11.2018 13:21:12

Maribor na nogah, novinec vijoličastih tudi o ZELENI BARVI: To pravilo mi je dobro znano

Drago Wernig - TAKA
V Mariboru so poleti poiskali nekaj okrepitev in eno izmed njih našli na Obali.

Iz Ankarana, ki je izpadel v drugo ligo, so vijoličasti v svoje vrste pripeljali Felipeja Santosa. Gre za 21-letnega brazilskega krilnega napadalca, ki je ob prihodu v Slovenijo govoril samo portugalščino.

Seveda je to predstavljalo določeno težavo, v Mariboru pa mu je vseeno nekoliko lažje, saj ima tam kar nekaj sogovornikov, ki obvladajo njegov jezik, med njimi so športni direktor Zlatko Zahović ter soigralca Luka Zahović in Marcos Tavares. Brazilec je razkril, da mu je Darko Milanič že ob prihodu dal domačo nalogo, da se je naučil osnovnih nogometnih izrazov, s katerimi bi olajšal življenje in delo tako sebi kot vsem okoli njega."Slovenski jezik je zelo težek in zapleten. Ko sem prišel, nisem razumel popolnoma nič. Vedel pa sem, da moram poskrbeti za lažje nogometno sporazumevanje," je razložil Santos in razkril, da mu je trener Milanič dal domačo nalogo: "Na začetku je bilo res težko, moram se še učiti in se bom potrudil, da bi obvladal še več izrazov. Trener mi je ob prihodu dal domačo nalogo, ki pa je bila zelo težka. Besede mi kar niso šle v glavo. Ampak vsak dan je bilo lažje. Zdaj sem že dlje pri tej nalogi, tako še pred dodatnim prevodom ujamem kakšne besede, ki jih izgovori trener."

Zelo zanimiv pa je bil odgovor, na vprašanje o zeleni barvi. "Doma nimam prav nič zelenega. To pravilo mi je dobro znano, zato med mojimi rečmi ni nobene zelene. Nimam zelenih oblačil ali torb. Tukaj je le Maribor," je razložil Felipe Santos.

Članki iz rubrike