4_Isaac in Patricija_fb Odkrito.si

Isaac Palma ima strto srce

ante mahkota Svet24.si

Umrl je vrhunski slovenski alpinist, mož Marjane ...

angel Petisvet.si

Vaš smetnjak naj odnesejo angeli

Ivan Mikec Svet24.si

Ivan je gorečo blazino porinil ženi Ani v naročje

aneta in tia Svet24.si

Aneta se je ob bolnem otroku čisto zlomila

gaja_decembra_matic_gabriel_01 Najstnica.si

Mlada slovenska pevka spet navdušila

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

Indira pokazala neverjetno spremembo

nu
nu
3 16.11.2018 13:21:12

Maribor na nogah, novinec vijoličastih tudi o ZELENI BARVI: To pravilo mi je dobro znano

Drago Wernig - TAKA
V Mariboru so poleti poiskali nekaj okrepitev in eno izmed njih našli na Obali.

Iz Ankarana, ki je izpadel v drugo ligo, so vijoličasti v svoje vrste pripeljali Felipeja Santosa. Gre za 21-letnega brazilskega krilnega napadalca, ki je ob prihodu v Slovenijo govoril samo portugalščino.

Seveda je to predstavljalo določeno težavo, v Mariboru pa mu je vseeno nekoliko lažje, saj ima tam kar nekaj sogovornikov, ki obvladajo njegov jezik, med njimi so športni direktor Zlatko Zahović ter soigralca Luka Zahović in Marcos Tavares. Brazilec je razkril, da mu je Darko Milanič že ob prihodu dal domačo nalogo, da se je naučil osnovnih nogometnih izrazov, s katerimi bi olajšal življenje in delo tako sebi kot vsem okoli njega."Slovenski jezik je zelo težek in zapleten. Ko sem prišel, nisem razumel popolnoma nič. Vedel pa sem, da moram poskrbeti za lažje nogometno sporazumevanje," je razložil Santos in razkril, da mu je trener Milanič dal domačo nalogo: "Na začetku je bilo res težko, moram se še učiti in se bom potrudil, da bi obvladal še več izrazov. Trener mi je ob prihodu dal domačo nalogo, ki pa je bila zelo težka. Besede mi kar niso šle v glavo. Ampak vsak dan je bilo lažje. Zdaj sem že dlje pri tej nalogi, tako še pred dodatnim prevodom ujamem kakšne besede, ki jih izgovori trener."

Zelo zanimiv pa je bil odgovor, na vprašanje o zeleni barvi. "Doma nimam prav nič zelenega. To pravilo mi je dobro znano, zato med mojimi rečmi ni nobene zelene. Nimam zelenih oblačil ali torb. Tukaj je le Maribor," je razložil Felipe Santos.

Članki iz rubrike