profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
7 13.11.2018 08:19:05

Zaplet VELIKEGA ŠKANDALA: Ponis razkril RESNICO, afera dobila novo RAZSEŽNOST!

alesfevzer.com
To je bila ena tistih tekem, po kateri se ni govorilo o nogometu. Nihče ni kaj prida razpredal o tem, da so se Domžalčani in Celjani razšli z remijem, ampak je bil v središču pozornosti trenutek iz 88. minute dvoboja ob Kamniški Bistrici, ko je Roberto Ponis zaradi ugovarjanja z rumenim kartonom kaznoval Gregorja Sikoška, hkrati je iz ust sodnika priletela žaljivka, ki je osupnila. »Kaj ti je?! Kaj ti govoriš, pi**a ti 'čorava'!« je bil glasen koprski delivec pravice. Upravičeno je postal tarča kritik in zgražanj, toda zdaj je glavni igralec zgodbe razkril vso resnico. V največji meri se je opral krivde, po njegovem pojasnilu je ’afera psovka’ dobila novo razsežnost, čeprav se tudi sam zaveda, da bi se moral odzvati drugače.

Trenerji, igralci, predstavniki številnih klubov in še kdo so v preteklosti pogosto opozarjali, da sodniki do akterjev na tekmi marsikdaj nimajo spoštljivega odnosa. Vsaj ne v zadostni meri in da gredo zadeve kdaj pa kdaj tudi čez rob. Čez meje dobrega okusa ter da je komunikacija nevzdržna, v nedeljskem popoldnevu so vsi kritiki prišli na svoj račun. In dobili potrditev, da so govorili ali govorijo resnico.

Na neki način zadoščenje jim je privoščil Roberto Ponis, ki je bil v središču pozornosti zaradi dogodka v 88. minuti dvoboja Domžale – Celje, ko je zaradi ugovarjanja z rumenim kartonom kaznoval Gregorja Sikoška. Ampak to še zdaleč ni bilo vse, hkrati je bilo iz ust mednarodnega sodnika slišati nekaj, kar je bilo naravnost šokantno. »Kaj ti je?! Kaj ti govoriš, pi**a ti 'čorava'!« je skoraj zakričal koprski delivec pravice. Na novinarski tribuni ob Kamniški Bistrici je bilo to nemogoče preslišati, prav tako so slišali vsi tisti, ki so spremljali neposredni televizijski prenos. Posnetek je postal spletni hit, zgražanje nad takšnim početjem je bilo upravičeno. »Opravičila za takšno dejanje ni, čakamo na kazen …« smo med drugim zapisali v ponedeljkovi številki našega časopisa.

Kakopak smo si prizadevali slišati komentar ožigosanega, namen smo dosegli. »Psovka je bila slišana. Zelo slišana,« smo ’napadli’ našega sogovornika. »Se strinjam, da je bila, ampak povedal vam bom, kaj je bilo,« se je z mirnim glasom odzval Roberto Ponis. Presenetljivo mirnim. »Če na koncu ni klicaj, ampak je vprašaj, se povsem spremeni pomen,« nas je ugledni delivec pravice kar malce zmedel, toda v nadaljevanju smo vendarle dobili zelo jasno pojasnilo dogodka.


Poglejte odziv igralcev
»Jaz sem v bistvu samo ponovil, kar je Sikošek rekel meni,« je razkril Roberto Ponis. ’Siknil’ je torej tudi Sikošek ... »Še enkrat. Samo ponovil sem njegove besede. Poglejte tudi odziv igralcev, ki so bili v bližini. Nihče ni rekel niti a. Iz preprostega razloga, ker so vedeli oziroma slišali, kaj mi je povedal. Če ne bi bilo tako, bi se kapetan Domžal gotovo odzval drugače,« je pripovedoval Koprčan.

Sledila je še bolj podrobna razlaga. »Bila je situacija ob robu igrišča, v katero sta bila vključena dva igralca, oba sem gledal v hrbet. Bila je visoko dvignjena noga, nakar je žoga zapustila igrišče. Ker sem gledal od zadaj, nisem najboljše videl, kako visoko je bila dvignjena noga in kdo se je zadnji dotaknil žoge. V trenutku, ko sem razmišljal, kaj storiti, in sem želel vprašati pomočnika, ali je prekršek ali avt ter za koga, mi je igralec ...«

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: ponisen, pišek, prva-liga

Članki iz rubrike