Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 08.11.2018 08:09:28

Veliki junak Mure ROK SIRK razkril SKRIVNOST: Pred tekmo me je OBŠLA SLABOST, po zmagi je bilo ŠE SLABŠE

alesfevzer.com
Bil je veliki junak prve prvenstvene zmage v gosteh. Rok Sirk je v Kidričevem dosegel oba gola za črno-bele in se zavihtel na vrh lestvice strelcev, ki si ga deli skupaj z Rokom Kronavetrom. Uspelo mu je kljub slabemu počutju, zaradi česar ga je bil Ante Šimundža prisiljen zamenjati.

Rok Sirk je bil na nedeljskem gostovanju v Kidričevem zelo razpoložen. Dvakrat je zatresel mrežo Aluminija in pristavil največji delež k uspehu murašev, in to kljub spoznanju, da se ni počutil najboljše. Tega v njegovi igri sicer ni bilo opaziti, da je nekaj narobe, pa je bilo jasno po njegovi zamenjavi v 75. minuti. Oziroma med odhodom v slačilnico ob igrišču, ko je govorica telesa razkrivala, da ima težave. "Bilo mi je slabo, imel sem mehke noge. Ne vem, zakaj, morda zaradi izčrpanosti," je koroški napadalec zavrtel film za nekaj dni nazaj.

Tudi po tekmi se stanje ni izboljšalo. "Po tekmi je bilo še slabše, tudi ponoči slabost ni minila. A nekako mi je le uspelo zaspati, in ko sem se zjutraj prebudil, je bilo vse okej. In tudi zato nisem hotel iskati dodatne zdravniške pomoči," je povedal Rok Sirk in priznal: "Že pred dvobojem nisem bil najboljši. Na ogrevanju se nisem počutil dobro, v nekem trenutku se mi je tudi zavrtelo. Vrtoglavico sem omenil tudi našemu kondicijskemu trenerju, a potem sem vendarle prišel k sebi do te mere, da sem lahko igral."

sirk dw
Drago Wernig - TAKA
Koliko golov bi potemtakem zabil, če bi bil skrajno pripravljen, razpoložen? "Hja, vprašanje je, če bi sploh dosegel kakšnega," se je ob smehu odzval močan črno-beli adut, ki je v polno zadel v osmi in 70. minuti, zlasti veselje po drugem golu pa je vzbudilo precej pozornosti. Ko je žoga končala za hrbtom Luke Janžekoviča, je podajalec Luka Bobičanec pokleknil z namenom, da bi strelcu ’očistil’ nogometni čevelj, kar se v takšnih trenutkih pogosto dogaja, a je odlični napadalec vabilo zavrnil. Međimurskega vezista je poklical k sebi, nakar sta oba stekla k rezervistom, ki so se ob igrišču ogrevali za morebitni vstop v igro, in se veselila skupaj z njimi ter nato kakopak z vsemi ostalimi soigralci. Ta poteza bržčas veliko govori o stanju duha v črno-beli ekipi in hkrati nesebičnosti Roka Sirka, ki kljub odličnim individualnim dosežkom noče riniti v ospredje. Osnovni pomen pripisuje kolektivu. "Opazil sem soigralce, ki so se ogrevali, in hotel veselje deliti skupaj z njimi. In to je to. In da, to razkriva, kakšno je ozračje pri nas. Izjemno je. Le v redkih ekipah je tako. Odlično se razumemo, smo prava druščina," pravi Rok Sirk.

Po prvi zmagi v gosteh bo nadaljevanje sezone lažje. "Uh, končno nam je uspelo. Bilo je zelo težko. Aluminij je bil morda za odtenek boljši, imel je večjo posest žoge in kakšno priložnost več. Mi smo bili na nekaterih prejšnjih preizkušnjah v podobnem položaju in mogoče se nam je zdaj to vrnilo, vsekakor pa smo se vsi po vrstili potrudili po najboljših močeh, da smo dosegli želeno. Skupaj z navijači, ki so nam bili v veliko pomoč. Počutili smo se, kot bi igrali doma."

V dozdajšnjem delu prvenstva je dosegel devet golov, skupaj z Rokom Kronavetrom si delita vrh lestvice strelcev. "Bilo bi odlično, če bi do konca prvega dela dosegel še kakšen gol. Če bi hkrati ostal na prvem mestu, bi bilo še lepše. Bilo bi izjemno, vendar se s tem vendarle ne obremenjujem kaj prida. Nočem se. Zavedam se, kakšna je realnost, a če bi ostalo pri tem, bi bilo res super," je dejal 25-letni napadalec soboškega prvoligaša in misli preusmeril k naslednjemu izzivu, v soboto bo v Fazaneriji gostovala Gorica. Spet. "To bo že naš četrti medsebojni obračun v tej sezoni, vendar je popolnoma jasno, da nas čaka povsem drugačna tekma, kot je bila zadnja v pokalnem tekmovanju. Moramo se dobro pripraviti in nedvomno bomo storili vse, da bi bili uspešni. Prav tako verjamem, da bomo spet imeli izdatno podporo navijačev, ki po manjši krizi spet verjamejo v nas. Močno upam, da bodo tribune polne."

Značke: rok-sirk, mura

Članki iz rubrike