profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 02.11.2018 07:30:02

RAZKRIVAMO! Zakaj tako velika NESTRPNOST med NAVIJAŠKIMA SKUPINAMA slovenskih prvoligašev? Se lahko zgodi premirje? (video)

Aleš Cipot/fotolens.si
Incidenti imajo že zelo dolgo zgodovino.

Kot smo že poročali, so povratni četrtfinalni dvoboj pokalnega tekmovanja med Muro in Gorico zaznamovali tudi neljubi prizori na tribunah. Nestrpnost med navijaškima skupinama Black Gringos in Terror Boys ima že dolgo zgodovino in s tem povezane incidente, v sredinem zgodnjem popoldnevu se je v prekmurski prestolnici vse skupaj nadaljevalo.

Pred tekmo naj bi imeli skupini napovedan obračun v središču mesta, na Trgu zmage, a je policija bližnje srečanje preprečila, nakar je bilo ’živahno’ na tribunah. Eden od gostujočih huliganov je že pred tekmo stekel na igrišče z željo, da bi se približal severni tribuni, ki je ’dom’ Black Gringosov. Varnostniki so imeli kar precej dela, da so ga ukrotili in ga vrnili za ograjo. Vajo pa je ponovil še med polčasom, a potem vendarle končal v rokah policije. Možje postave so v drugem polčasu posredovali na tribuni, na kateri je bilo okrog 15 članov goriške navijaške skupine, na vsak način pa se jim je v želji po fizičnem obračunavanju nameravala pridružiti tudi skupina Black Gringosov, ki je ob premalo odločnih varnostnikih zapustila svojo tribuno. Hujših incidentov na srečo vendarle ni bilo, je pa policistom 10 minut pred koncem tekme prekipelo, Terror Boyse so predčasno pospremili s stadiona in jih napotili proti Novi Gorici.

mura gorica
Aleš Cipot/fotolens.si
Preostali gledalci na stadionu vsega skupaj kakopak niso spremljali z odobravanjem, številni pa so se spraševali, in se še vedno, zakaj med soboško in novogoriško navijaško skupino obstaja takšna nestrpnost. Spomnimo, tudi v prvi četrtini prvenstva je v središču mesta vrtnic prišlo do obračuna v enem od lokalov, nakar se je zgodil že žaljiv transparent, Terror Boysi so v prejšnji sezoni, ko so črno-beli igrali še na drugoligaškem prizorišču, Black Gringose ‘obiskali’ tudi v Goriških Brdih, v prekmurski prestolnici med tednom znova ni bilo miru.

Čemu? Poznavalci navijaške scene zagotavljajo, da napetost traja že zelo dolgo oziroma že več kot 14 let. ’Zažigalna vrvica’ se je zažgala leta 2004 na tekmi v Novi Gorici, ko so se člani Black Gringosov in Terror Boysov na severni tribuni zapletli v fizični obračun in vse od takrat računi naj še ne bi bili poravnani ...

transperent nova gorica

Članki iz rubrike