državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

rb
rb
13 29.10.2018 10:02:45

Po derbiju Zoran Pavlović OSTRO nad sodnike: SLABO, PREPOTENTNO, VZVIŠENO!

To je bil derbi z vsem, kar sodi in tudi tistim, kar ne bi smelo soditi zraven. Dobili smo celoten paket. Tudi o sojenju potekajo razprave in še bodo potekale. Ali je Matej Jug spregledal dve enajstmetrovki, eno za Ljubljančane in eno za Mariborčane? Mnenja so deljena, tole pa so povedali Mladen Rudonja, Kliton Bozgo in Zoran Pavlović.

Mladen Rudonja
"Sojenje je vedno nehvaležno komentirati. Sodnik se pač v nekem trenutku odloči, tako kot se, in prepričan sem, da se je predvsem tako, kot je videl sam. Da je naredil po svoji vesti, tako kot je mislil, da je prav. Ko pogledamo posnetke, je vsak lahko pameten, na igrišču pa se moraš odločiti v trenutku. Sojenje ni vplivalo na razplet, Jug je zahtevno tekmo vodil dobro. Prav se je odločil tudi po Hotićevem odzivu, ki me je močno razočaral. Je mlad, dober igralec, dosegel je gol, potem pa si privošči odrivanje sodnika. Nekdo, ki bi moral biti vzor mladim. Upam, da se bo iz tega kaj naučil."

Kliton Bozgo


"Najprej bi rad poudaril, da se lahko pohvalimo s tem, da imamo v slovenski ligi dobro sojenje. Prekršek manj, prekršek več … Takšnim in drugačnim situacijam se je nemogoče izogniti in vsak jih vidi po svoje. Včasih česa ne vidi niti šest sodnikov na tekmah na najvišji ravni; vse to je sestavni del nogometa, prav tako kot številne razprave, ki sledijo. Kar zadeva derbi, bi lahko Matej Jug po mojem mnenju pokazal na belo točko tako za Maribor kot za Olimpijo, a mislim, da o sojenju vendarle ni treba preveč razpredati. Na koncu Olimpija ni zmagala po naključju." 

Zoran Pavlović
"V celoti gledano se mi zdi, da je bilo sojenje slabo. Ne samo zaradi obeh situacij, o katerih se govori. Sicer menim, da je bila nad Zahovićem klasična enajstmetrovka, tudi po posredovanju Klinarja nad Suljićem bi lahko sodnik pokazal na belo točko. Kot sem že omenil, pa mi sojenje v celoti ni bilo všeč. Mislim, da je bilo prepotentno, in imam občutek, da se pri sodnikih, ki so dejavni na mednarodnem prizorišču, to dogaja vse pogosteje. Tam so odlični, v domačem prvenstvu pa vse preveč vzvišeni – tako pri svojih odločitvah kot v odnosu do igralcev. Kot da se ne bi zavedali, da brez slovenske lige ne bi bilo niti njih."

Značke: maribor, olimpija, anketa

Članki iz rubrike