zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
4 28.10.2018 15:13:10

Koliko časa bo POČIVAL Dino Hotić?! Ronaldu grozilo DVANAJST TEKEM prepovedi, v Sloveniji pa ...

Drago Wernig - TAKA
Zvezdniku Maribora grozi dolg prisilni počitek.

Lahko bi bil junak, a je bil vse prej kot to. Dino Hotić je sicer zabil edini gol za Maribor na sobotnem eksplozivnem večnem derbiju, toda ob koncu tekme si je privoščil nespametno potezo, ki bi ga lahko drago stala. Ker je nešportno odrinil sodnika Mateja Juga, in to tik zatem, ko Tolminec ni dosodil enajstmetrovke za Maribor, mu kakopak grozi huda kazen. Toda koliko časa bo vezist dejansko lahko počival?

Pravila Mednarodne nogometne zveze (FIFA) so jasna: vsaj štiri tekme prepovedi igranja ob nešportnem obnašanju do sodnika, vsaj šest mesecev prepovedi igranja za napad nanj (udarec, s komolcem, udarec, brca itd.) in vsaj šest mesecev za pljuvanje v sodnika. Toda Nogometna zveza Slovenije ima seveda svoj disciplinski pravilnik in ta je bolj ohlapen. Tako v 10. členu slednjega piše naslednje: "Kazen prepovedi nastopanja se igralcem lahko izreče za določeno število tekem (najmanj 1 in največ 8 tekem) ali za določeno dobo (najmanj 2 mesecev in največ 5 let)."


RONALDU JE GROZILO 12 TEKEM
Težko je torej trditi, koliko časa bo počival Hotić. Ko je lani sodnika odrinil Cristiano Ronaldu, mu je glede na disciplinski pravilnik španske lige grozilo kar 12 tekem prepovedi, a je počival "le" petkrat. V zgodovini slovenskega nogometa je že bilo nekaj podobnih primerov. Leta 2014 je na tekmi 2. SNL Dejan Urbanč s telesom odrinil sodnika, zaradi česar so mu naložili kar štiri mesece dolg premor. Kljub temu je Urbanč izpustil le štiri tekme (tri v stari, eno v novi sezoni).

Skratka, pred Hotićem je skoraj zagotovo kar nekaj tekem mirovanja, nekateri nekdanji sodniki pa so nam ob tem namignili, da gre pričakovati kazen med tremi in petimi tekmami prepovedi igranja.

Članki iz rubrike