Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 23.10.2018 15:05:12

In to ravno PRED DERBIJEM: Disciplinski sodnik sporočil kazni, takšnega primera ni bilo že ZELOOO dolgo časa!

Grega Wernig
Kaznovalna politika disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije je očitno zalegla in daje konkretne rezultate. Prvič po dolgem času se je zgodilo, da se pod drobnogledom zaradi nešportnega vedenja niso znašli pripadniki navijaških skupin dveh največjih slovenskih klubov ljubljanske Olimpije in Maribora, ki tako ne bosta prejela položnice.

Posledica vzornega vedenja je takojšnja. Disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj Mariboru in Olimpiji po 13. krogu prve lige ni izdal plačilnih nalogov, kar je bila stalnica kar nekaj krogov prvenstva, ko so se nešportno vedli pripadniki ljubljanske navijaške skupine, mariborske, ali obeh.

Maribor je gostoval v Gorici (3:0), Olimpija pa je v Stožicah bila z 2:0 boljša od kranjskega Triglava.

Seveda se bo nova priložnost za potrditev vzornega vedenja navijaških skupin ponudila že v soboto, ko bo težko pričakovani večni derbi Maribor - Olimpija. Le upati je možno, da se ne bo na derbiju izkazalo nasprotno, da je bil krog brez večjih navijaških incidentov, z vpletenostjo navijačev v zelenem ali vijoličastem, le slučaj.

Nogometaši Olimpije, aktualni lastniki pokalne lovorike in naslova prvaka, po nedeljski zmagi nad Triglavom se v miru pripravljajo na sobotni obračun z vodilnim Mariborom, ki ga danes čaka zahteven obračun v pokalu z Domžalčani. V soboto bo šlo za spopad dveh trenutno najbolje postavljenih moštev na prvenstveni lestvici.



Disciplinski sodnik je po 13. prvenstvenem krogu globo v višini 150 evrov poslal na naslov DNŠ Mure zaradi odvržene petarde, ki so jo odvrgli z domačega dela tribune v Murski Soboti.

Rudar Velenje bo plačal 300 evrov, ne zaradi nešportnega vedenja navijačev, ampak nogometašev na igrišču, ki so pri porazu z Muro (1:2) prejeli štiri rumene in en rdeči karton. Zaradi brezobzirne igre bo David Kašnik dve tekmi na prisilnem počitku.

Tudi igralci Domžal, z Aluminijem so se razšli 0:0, se niso izkazali s športno igro. Domžalčani bodo zaradi štirih rumenih in enega rdečega kartona prav tako plačali 300 evrov. Žan Žužek bo dve tekmi zaradi brezobzirne igre spremljal kot gledalec.

Marko Zalokar, ki nosi dres Krškega, ta je v Celju doživel poraz z 1:2, bo po izključitvi počival eno tekmo.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike