reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
1 06.10.2018 12:28:32

Saj ne MORE BITI RES! Zvezdnik Olimpije ni POŠKODOVAN, a ne igra, da se – NE BI poškodoval

Grega Wernig
O tem, da je Nik Kapun spet na stranskem tiru, smo že poročali. Mesec dni je že minil, odkar je vezist nazadnje zaigral v dresu Olimpije, pri vsem skupaj pa je brez kančka dvoma najhujše dejstvo, da se v Ljubljani nikomur niti ne sanja, kdaj bi se Kapun lahko vrnil.

Če bi morali poiskati najbolj nesrečnega nogometaša v Prvi ligi Telekom Slovenije, to ne bi bila pretežka naloga. Brez kančka dvoma bi ta neslavni naziv pripadel Niku Kapunu, ki spet preživlja čisto pravo kalvarijo. Niti po naključju ne prvič, nihče pa ne pozna odgovora na vprašanje, ali tudi zadnjič. A kot pribito drži, da se je vse skupaj vnovič zarotilo proti sicer enemu najbolj nadarjenih nogometašev, kar jih je v zadnjem desetletju na površje izstrelil slovenski klubski nogomet. O Kapunovih sposobnostih ne gre izgubljati besed, v preteklosti je postregel s številnimi zelo dobrimi predstavami, ne nazadnje ga je pred časom tedanji selektor Srečko Katanec vpoklical celo v člansko reprezentanco. Vse lepo in prav, če ne bi Kapun odigral neprimerno manj tekem, kot bi jih lahko, če bi bil zdrav oziroma če mu zdravje ne bi tako zelo nagajalo. Marsikaj o tem pove dejstvo, da je nekdanji član Interblocka šele letos debitiral v Evropi, pa čeprav je star že 24 let. Saj ne, da bi Olimpija letos prvič zaigrala na mednarodnem odru; še zdaleč ne. A kaj, ko je bil Kapun v preteklosti največkrat poškodovan, ko so šli njegovi soigralci v boj za evropsko slavo.

V OSNOVI SPLOH NI POŠKODOVAN
Kapunove tokratne težave so se začele po tekmi z Rudarjem, ko je začutil bolečine v gležnju. Ker je imel s slednjim v preteklosti že ogromno težav, so ga Ljubljančani nemudoma poslali v Zagreb, kjer je opravil pregled z magnetno resonanco. Ta je razkril, da z gležnjem ni nič narobe, so pa zdravniki Kapuna opozorili, naj bo previden zaradi stanja svoje tetive. In to tiste, ki mu je že grenila življenje in zaradi katere je počival skoraj okroglo leto dni. Vseeno je bilo tedaj rečeno, da bo Kapun kmalu nazaj. Toda od tekme z Rudarjem je zdaj minil že mesec dni, Kapun pa še vedno ne igra. In kar je najhuje: nihče ne ve, kdaj bo nesrečnik spet nared za igro. Ob tem je zanimivo, da Kapun v osnovi sploh ni poškodovan. Vsaj ne tako kot denimo Goran Brkić, ki je moral na operacijo. Srbski vezist natanko ve, kaj ga čaka v prihodnjih tednih in mesecih, hkrati mu je jasno, da se bo po rehabilitaciji lahko vrnil na igrišče.

Kapunova situacija je precej bolj nenavadna, že nekoliko bizarna. Čeprav je njegov gleženj v redu, so mu zdravniki pripisali počitek, saj se bojijo, da bi v primeru pretiranega obremenjevanja spornega dela telesa lahko prišlo do hujše poškodbe ahilove tetive. Tako Kapun z zdravniki vred zgolj čaka na dan, ko bo tetiva spet v dovolj dobrem stanju, da se bo nogometaš Olimpije lahko vrnil. Dotlej pa bo počival, da se ne bi poškodoval! Da je vse skupaj precej bizarno, ni dvoma; da je Kapun na koncu z živci, si lahko mislimo. Skoraj vsakič, ko doseže višjo raven svoje forme in predstav (v tej sezoni je na enajstih tekmah zabil tri gole in vknjižil tri podaje), ga zdravje pusti na cedilu. Ko se ti to zgodi prvič, si rečeš, da se boš vrnil močnejši. Ko te udari drugič, se pojavijo prvi resni dvomi. Ko moraš skozi vse to še tretjič … No, ni ga junaka, ki bi si ta hip želel biti v Kapunovi koži.

POČIVAL JE DOLGIH 344 DNI
Ker je pred časom, ko je bil Kapun brez tekem neverjetnih 344 dni, obstajal celo preteč dvom, ali bo vezist sploh še lahko nadaljeval kariero, je ponovitev starih težav za člana zmajev še toliko bolj neprijeten udarec, psihološka obremenjenost pa bržčas ogromna. Po fantovi glavi se zagotovo podijo črne misli, a vendarle obstaja upanje, da bo Kapunu tudi tokrat uspelo premagati vse skupaj. In da bo res tako, kot radi pravijo nogometaši; da ga bodo težave zgolj okrepile in se bo vrnil še močnejši. Škoda bi bilo namreč, da bi šel nesporen Kapunov talent v nič zgolj zaradi zdravstvenih težav. No, toda slednje so sestavni del nogometa in so žal zaznamovale že kariere številnih. Ali bodo tudi Kapunovo, bomo še videli. Za zdaj odgovora na to ne pozna nihče.

Nik Kapun
www.alesfevzer.com

Članki iz rubrike