Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ro
ro
1 03.10.2018 08:18:27

Veliki junak Mure LUKA BOBIČANEC: Povem vam, kako sem se počutil pred MARIBOROM. In zakaj!

Aleš Cipot/Fotolens
V veličastni zmagi nad Mariborom so bili vsi muraši nadvse razpoloženi, toda eden je vendarle izstopal še za odtenek bolj kot soigralci. Navijači in še kdo so naposled dočakali eksplozijo Luke Bobičanca, ki se je veselil prvega gola na prvoligaškem prizorišču in ga oplemenitil še z dvema podajama.

"Za nas je bila tekma izjemno zahtevna, a se nam je le uspelo izvleči iz manjše krize, s katero smo se ubadali v pričakovanju dvoboja z Mariborom. Pokazali smo veliko borbenosti, želje in tudi pravi karakter, ki nam je pred tem malce manjkal, ter ob sijajni spodbudi navijačev osvojili točke, ki smo jih tako zelo potrebovali," je povedal Luka Bobičanec in priznal, da po treh zaporednih porazih brez doseženega zadetka stanje duha v ekipi ni moglo biti najboljše. "Ampak pretirane živčnosti ni bilo. Zavedali smo se nastalega položaja in se veliko pogovarjali o tem, kaj moramo izboljšati, kaj moramo storiti. Menim, da smo se odzvali primerno. Odlično smo se pripravili na tekmo in uresničevali trenerjeve zamisli na igrišču. Vedeli smo, da bomo morali na zelenici garati in da bo žoga bržčas manj v naši posesti, kot smo navajeni, hkrati pa smo verjeli, da smo sposobni zmagati. Strnili smo vrste, vsi smo dali vse od sebe, trudili smo se po najboljših močeh in bili za takšen pristop nagrajeni."

Črno-beli navijači so dolgo čakali na pravo podobo 25-letnega Medžimurca. Potem ko je blestel v drugoligaški druščini, so bili mnogi prepričani, da bo tudi med elito opozarjal nase, a se je razpletlo nekoliko drugače in pri nekaterih so se, roko na srce, že začeli pojavljati dvomi o njegovih resničnih sposobnostih. Pred časom smo pisali o tem, da kakovost nikakor ni sporna in da je tempirana bomba, ki bo prej ali slej eksplodirala. Detonacija proti Mariboru je imela veliko rušilno moč, toda dnevi ali tedni pred tem vendarle niso bili ravno prijetni. "Priznam, da sem zaradi tega že čutil nekaj pritiska, a sem se precej pogovarjal s trenerjem in bil mi je v zares veliko pomoč. Vedno znova je poudarjal, naj se le še naprej tako trudim na treningih in tekmah. Da to ne sme vplivati na mojo zagnanost in da se mi bo prej ali slej odprlo, tako kot se je vsem drugim, ki so se ubadali s podobnimi preglavicami. In res sem se iz dneva v dan trudil po najboljših močeh s prepričanjem, da se mi bo vse to obrestovalo. Moja želja po golu je bila res neizmerna. Sem igralec, ki rad zabija, zato mi ni bilo lahko in morda sem se na kakšni tekmi celo preveč želel vpisati med strelce. Kakšna odločitev na igrišču je bila zato mogoče tudi napačna in vse to me je malce zaviralo, vendar sem se nato le uspel toliko umiriti, da sem začel spet razmišljati le o igri."

CELOTEN POGOVOR Z LUKO BOBIČANCEM SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike