požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

jb
jb
3 01.10.2018 09:37:18

Olimpija kot - DINAMO! Novi ŠPORTNI DIREKTOR zmajev razkril VISOKE CILJE

Nikša Stipaničev/Hamza Media
V tem tednu bo Fabijan Komljenović začel z delom v Ljubljani.

V soboto je bil še v Maksimirju, kjer je asistiral trenerju druge ekipe Dinama Igorju Jovićeviću, poleti tudi kandidatu za trenerja Olimpije, ob porazu s Kustošijo (1:2), že ta teden bo Fabijan Komljenović začel delo v Ljubljani.

Po slovesu Mladena Rudonje je bila Olimpija nekaj časa brez človeka, ki bi bil zadolžen za športni del kluba, zdaj je Milan Mandarić na Hrvaškem našel novega športnega direktorja. Kot smo poročali že v soboto, ga je prepričal Fabijan Komljenović, nekdanji hrvaški reprezentant, ki se je z Olimpijo dogovoril za triletno sodelovanje.



"Mandarić je eden glavnih razlogov, zakaj sem sprejel ta izziv. Če ga ne bi bilo, verjetno ne bi začel niti razmišljati o takšnem koraku. Doslej sem bil trener in pomočnik trenerja, doživel sem marsikaj, v Olimpiji pa vidim novo priložnost. Verjamem vase in prepričan sem, da bomo skupaj naredili dober posel," je za Sportske novosti povedal 50-letni Komljenović in razkril svoje glavne cilje: "Generalno gledano je cilj kakopak ta, da bi bila Olimpija v slovenskem vrhu, da bi redno igrala v Evropi. Toda glavna stvar, s katero se bom ukvarjal, je mladinski pogon. Olimpija se bo v prihodnje ukvarjala s proizvodnjo nogometašev. Želja je, da bi okostje ekipe že kmalu predstavljali domači fantje, da bi jih imeli v prvi ekipi vsaj pet, šest. Da bi torej Olimpija bila kot Dinamo, ki je v regiji na tem področju vsekakor naredil največ. V Dinamu sem že vse življenje in njegov sistem dela mi je jasno najbližji in tudi najbolj logičen. Zato je povsem logično, da bom v Ljubljani poskušal vzpostaviti čim bolj podoben način dela."

Bo poskušal iz Dinama pripeljati tudi kakšnega trenerja? "Morda, bomo videli. Počasi … Ljudje iz Dinama so prvi, o katerih bom razmišljal. Če bo kdo tudi prišel, pa bomo šele videli."

Članki iz rubrike