krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
4 22.09.2018 22:16:43

DERBI: Mariborčani zabili štiri gole, pa vseeno le remizirali

Grega Wernig
Nogometaši Maribora in Domžal so se v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (2:1).

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Skomina (Koper), Žunič in Ajdovec (oba Kranj).
* Strelci: 0:1 Viler (1./avtogol), 1:1 Mlakar (10.), 2:1 Ivković (43.), 2:2 Ivković (64./avtogol).
* Maribor: Handanović, Pihler, Ivković, Šuler (od 43. Rajčević), Viler, Dervišević, Vrhovec (od 73. Vršič), Hotić, Mešanović (od 84. Cretu), Tavares, Mlakar.
* Domžale: Mulalić, Kirm, Dobrovoljc, Melnjak, Sikošek (od 86. Hodžić), Klemenčič, Gnezda Čerin, Ibraimi, Mujan (od 69. Žužek), Ibričić, Vuk (od 78. Podlogar).
* Rumeni karton: Žužek.
* Rdeči karton: Rajčević (79.).

Mariborski nogometaši, tokrat so igrali brez Martina Milca in Luke Zahovića (pred polčasom se je poškodoval še Marko Šuler), še naprej ostajajo neporaženi in na vrhu lestvice, a na domačem igrišču niso prišli do nove zmage. Tudi po zaslugi dveh avtogolov so del izkupička prepustili Domžalčanom, ki so tako popravili vtis z zadnjih tekem, ko so v zadnjih štirih krogih osvojili zgolj točko.

Domžalski nogometaši, ki so tokrat pogrešali Amedeja Vetriha in Rubena Belimo, na klop pa se je po virozi vrnil trener Simon Rožman, so sicer izvrstno odprli tekmo, saj so že po 18 sekundah vodili z 1:0. Gregor Sikošek je podal z leve strani pred gol, kjer je Mitja Viler nesrečno žogo potisnil v lastno mrežo. Rekorder po najhitreje doseženem golu v slovenski prvi ligi ostaja Mariborov Marcos Tavares, ki je aprila lani prav proti Domžalam zadel že po osmih sekundah.


Mariborčani so se hitro pobrali in izenačili v deseti minuti. Amir Dervišević, najboljši igralec meseca avgusta, je podal v globino do Tavaresa, ta je žogo oddal v kazenski prostor do Jana Mlakarja, ki je nekoliko z desne in ob slabem posredovanju Ajdina Mulalića zadel za 1:1. To je bil njegov šesti zadetek v sezoni, s čimer je na vrhu lestvice strelcev.

Domžalčani so sicer bili nevarni še v 15. minuti, ko je volej Andraža Kirma končal v naročju Jasmina Handanovića, sicer pa so bili podjetnejši gostitelji, ki so v 43. minuti tudi povedli. Dervišević je podal iz kota z desne strani, pred vrati pa je bil najvišji Saša Ivković in z glavo zadel za 2:1. Za Derviševića je bila to že osma asistenca v sezoni, s čimer je prepričljivo vodilni v tem elementu.

Tudi v uvodu drugega polčasa so prednjačili domačini, ki so v 53. minuti imeli novo izjemno priložnost, do strela z glavo je povsem neoviran po kotu prišel Tavares, a žogo poslal mimo vratnice. V 64. minuti pa so Domžalčani prišli do izenačenja. Znova so si Štajerci zabili avtogol, tokrat je bil njegov avtor Ivković, ko je nespretno poskušal izbijati žogo.

Domači, ki so želeli na vsak način do zmage, so bili znova nevarni v 75. minuti, ko je od daleč sprožil Dervišević, Mulalić pa je dobro posredoval. Tri minute pozneje je Aleksandar Rajčević kot zadnji mož obrambe - po sodniškem mnenju na robu kazenskega prostora - storil prekršek nad razigranim Sikoškom. Maribor je posledično ostal brez branilca, ki je bil izključen, Senijad Ibrčičić pa je dobro izvedel prosti strel, a je bil Handanović na mestu.

V 83. minuti so s podobnega položaja merili Mariborčani, Dervišević je zadel le živi zid. Malce zatem je Dino Hotić zgrešil z desne strani, v 90. minuti pa je na drugi strani iz ugodnega položaja zgrešil Matej Podlogar.

Mariborčani bodo v 10. krogu v četrtek gostili Velenjčane, Domžalčani pa bodo dan prej gostovali v Krškem.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike