Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 15.09.2018 22:16:33

UBIJALSKA statistika MARIBORA! Več kot tri na tekmo! V Krškem "le" dva

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Krškega so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:0).

Krško - Maribor 0:2 (0:0)

Krško - Stadion Matije Gubca, gledalcev 1300, sodniki: Kovačič (Grosuplje), Vukan (Gornja Radgona) in Smej (Fokovci).
Strelca: 0:1 Mlakar (56.), 0:2 Hotić (59.).
Krško: Zalokar, Kulinitš, Brekalo (od 62. Vukušić), Ejup, Štefulj, Zakrajšek, Kovačič, Da Silva, Hing-Glover, Srečković, Vekić (od 53. Volaš).
Maribor: Handanović, Pihler, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Vrhovec (od 90. Santos), Vršič (od 88. Cretu), Hotić, Mlakar (od 76. Mešanović), Zahović.
Rumeni kartoni: Da Silva, Ejup, Brekalo; Šuler, Dervišević, Vršič, Zahović.
Rdeči karton: Ejup (78.).

Mariborčani so še naprej edina še neporažena ekipa prvenstva. V Krškem so prišli do šeste zmage v prvenstvu in se utrdili na vrhu lestvice, na drugi strani pa so Krčani doživeli prvi domači poraz v sezoni in ostajajo na osmem mestu.

Ekipi sta v prvem polčasu pokazali kar živahno predstavo, ki pa ni ponudila zadetkov. Priložnosti za te je bilo nekaj, že v sedmi minuti je močno streljal Mitja Viler, Marko Zalokar pa se je izkazal.

Že pred tem je Jan Mlakar iz težkega položaja z glavo zgrešil cilj, Viler je v 36. minuti zgrešil s strelom po tleh, Amir Dervišević pa je bil premalo natančen dve minuti pozneje, ko je izvedel prosti strel s približno 20 metrov.

Na drugi strani je Krško Jasmina Handanovića še najbolj ogrozilo v 18. minuti, ko je Marco Da Silva prišel do strela v kazenskem prostoru, a meril preveč po sredini, tako da je mariborski vratar žogo ustavil.

Kmalu po začetku drugega polčasa je v napadu Krškega priložnost dobil izkušeni novinec Dalibor Volaš, tudi nekdanji član Maribora. Toda Volaš je bil že čez nekaj trenutkov slabe volje, v 56. minuti so namreč gosti povedli, potem ko je Luka Zahović podal žogo za hrbet krške obrambe, kamor je stekel Mlakar, preigral še vratarja in zadel za 1:0. To je bil njegov peti zadetek v sezoni.

Že v 59. minuti je bilo 2:0, potem ko je znova podal Zahović, in sicer z desne strani kazenskega prostora, kjer si je z nepopustljivostjo priboril žogo, na drugi strani pa je z glavo zadel Dino Hotić. Tudi on ima zdaj na vrhu lestvice strelcev pet golov v sezoni, toliko kot Mlakar in Zahović ter Murin Rok Sirk.

Zatem je domači trener Alen Ščulac ponudil priložnost še enemu novincu, in sicer Anteju Vukušiću. Tudi to ni prineslo posebnih sprememb, v 75. minuti so imeli Mariborčani še eno lepo priložnost, ko je v kazenskem prostoru povsem neoviran do strela prišel Zahović, a je Zalokar dobro posredoval (ta je dobil njun dvoboj tudi v 90. minuti).

Še več vode na mariborski mlin je steklo v 78. minuti, ko je zaradi nevarnega starta Leo Ejup dobil drugi rumeni karton in moral iz igre. Kljub temu je tudi Krško še zagrozilo, v 82. minuti je z glavo poskusil Aleksandr Kulinitš, toda žogo poslal čez gol. To pa je bilo tudi vse, kar so jim izbranci Darka Milaniča dopustili.

Krčani bodo v 9. krogu prihodnjo soboto gostovali v Novi Gorici, Mariborčani pa bodo gostili Domžale.

Vijoličasti so na prvem mestu lestvice še povečali prednost pred najbližjimi zasledovalci, saj ima zdaj sedem točk prednosti pred Aluminjem in Gorico. Pred Olimpijo, ki jutri gostuje pri Muri pa ima že devet točk prednosti. Mariborčani so v osmih krogih dosegli kar 26 zadetkov (prejeli so le 4), kar je več kot tri na tekmo. Osvojili so 20 točk, kar je kar 83,3 odstotka vseh možnih točk. Res neverjeten začetek sezone za vijoličaste.

Galerija
Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike