mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA/nu
STA/nu
3 04.09.2018 16:17:49

ZA ZDAJ! Zoran Barišić prevzel Olimpijo in ODKRITO ZAGROZIL Mariboru

Grega Wernig
Avstrijski strokovnjak Zoran Barišić se je predstavil kot novi trener Olimpije.

Novi trener NK Olimpije Zoran Barišič pravi, da je zagovornik napadalnega nogometa, da od igralcev zahteva spoštovanje in disciplino ter da ima Olimpija še precej prostora za napredek. "Nogomet se igra zaradi gledalcev in njih moramo prepričati, da bodo z veseljem prišli na stadion," je na današnji predstavitvi poudaril Barišić.

Barišić je po Marijanu Pušniku, Marku Nikoliću, Rodolfu Vanoliju, Luki Elsnerju, Safetu Hadžiću, Igorju Bišćanu, Iliji Stolici in Aleksandru Linti deveti trener, ki bo od prihoda predsednika Milana Mandarića leta 2015 sedel na klop zmajev.

"Vesel sem, da sem v Ljubljani. Imel sem precej ponudb, a nobena mi ni bila tako všeč kot ta z Olimpijo. S predsednikom Mandarićem sva hitro našla skupni jezik. Prvič sem ga v Portorožu obiskal pred tekmo z Mariborom, čez tri dni pa sva že sklenila pogodbo," je uvodoma dejal 48-letni Barišić.

"Ogledal sem si nekaj tekem Olimpije. Všeč mi je, da ekipa igra napadalni nogomet, saj sem tudi jaz predstavnik takšne igre. Se pravi, da od svojih igralcev vedno zahtevam nadzor nad žogo in tekmecem, poudarjam kreativnost v igri in želim igrati nogomet, ki je gledalcem všeč. Opazil sem, da ima ekipa še precej prostora za napredek. To so detajli, na katerih bomo delali na treningih," dodaja Barišić.

"Čeprav s predsednikom Mandarićem še nisem govoril o konkretnih ciljih, je to zagotovo prvo mesto v državnem prvenstvu in finale pokala, predvsem pa vrniti gledalce na stadion. Nogomet se igra zaradi njih," meni Barišić, ki se ni mogel izogniti vprašanjema novinarjev o največjem tekmecu Mariboru in dejstvu, da predsednik Mandarić zelo rad menja trenerje.



"Kje vidim Maribor? Na prvem mestu. Za zdaj (smeh). Maribor ima dobro, uigrano ekipo, ki že vrsto let igra skupaj. Samo poglejte, kolikokrat je igral v ligi prvakov. Se pravi, da ima kontinuiteto rezultatov. A jaz sem tu zaradi Olimpije, ukvarjal sem bom le z njo in naredil vse, da v Sloveniji pustim svoj pečat. Zavedam pa se, da smo trenerji odvisno od rezultatov in da lahko ob slabem startu hitro ostanem brez dela," je dejal Barišić.

Na Dunaju rojeni Barišić je svojo nogometno znanje, tako igralsko kot tudi trenersko, razvijal v avstrijski ligi. Igral je za Wiener Sport Club, Favoritner AC, Admira Wacker iz Mödlinga in Rapid. Največje uspehe je dosegel prav s slednjim; dvakrat je bil avstrijski prvak, kot vezni igralec pa na 55 tekmah prispeval enajst zadetkov. Naslov državnega prvaka v Avstriji je nato osvojil še trikrat z Linzom.

Kariero igralca je končal 2005, štiri leta pozneje pa se je kot trener vrnil na klop Rapida. Pod njegovim vodstvom so zeleno-beli z Dunaja domače prvenstvo trikrat končali na drugem mestu, v sezoni 2013-14 pa so nastopili v skupinskem delu evropske lige, dve leti kasneje pa so prišli celo v izločilne boje tega tekmovanja.

V sezoni 2014/15 je pod njegovo taktirko v dresu dunajskega kluba blestel slovenski napadalec Robert Berić, ki je na 49 tekmah v vseh tekmovanjih dosegel kar 33 zadetkov.

O Beriću ima Barišić samo pohvalne besede. "Super fant, odličen igralec, ki je bil tedaj v top formi. Škoda, da sva bila skupaj le eno sezono, a sem bil vesel zanj, saj mu je uspel odmeven prestop v Saint-Etienne," je dodal Barišić, ki je nazadnje trenersko delo opravljal v Turčiji pri prvoligašu Karabüksporju.

Članki iz rubrike