zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
2 26.08.2018 20:58:31

BRAVO Viole, BRAVO Maribor! CEL Ljudski vrt se je TAKOLE srce parajoče poklonil tragično preminulemu članu vijoličaste družine! (FOTO)

Grega Wernig
Tako veličastno, a tako žalostno.

Maribor je dan po derbiju prizadela tragična smrt Roka Černica, velikega navijača vijoličastih in velikega dobrodelneža med navijači. Na današnjem dvoboju Mariborčanov s Celjani je bilo zato v Ljudskem vrtu zelo čustveno.

Viole so bile prvih 20 minut tekme povsem tiho, jasno, vznak žalovanja za svojim mladim kolegom. Potem pa je z juga zagrmelo. Najprej so skandirali »Rok Černic, Rok Černic ...« in dobili aplavz z vseh tribun. Potem so vzklikali »Rok Viola ...« in spet je sledil aplavz na odprti sceni. Nato je postalo še posebej čustveno. Viole so vzkliknile »Roki!«, odgovor z vseh ostalih tribun je bil: »Viola!« Tako dobro, tako lepo, a hkrati tako žalostno. Vsekakor pa si mariborsko občinstvo za izjemne geste zasluži občudovanje, kajti bilo je zares veličastno.

Roku Černicu se je poklonil tudi NK Maribor in njegovi nogometaši, ki na današnji tekmi s Celjem na hrbtni strani dresov nosijo Rokov priimek. 

Članki iz rubrike