900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 13.08.2018 22:44:05

Odziv NK Maribor: Klubska zgodba je skupna

Grega Wernig
V Ljudskem vrtu so se odzvali na članek o poslovanju v lanskem letu.

Časnik Večer je v ponedeljkovi izdaji predstavil poslovanje NK Maribor v letu 2017. Po skupščini kluba so 14-kratni prvaki izdali končno letno poročilo, ki je dostopno tudi na Ajpesu, mariborski časnik pa je ob vseh številkah omenil tudi prihodke športnega direktorja Zlatka Zahovića, ki klubu sicer ni zaposlen, ampak dela prek s.p-ja. Del vsebine smo povzeli tudi na naši spletni strani, medtem pa so se s pojasnilom oglasili pod Kalvarijo

"Na Ajpesu so bili v preteklih dnevih objavljeni rezultati poslovanja NK Maribor v letu 2017, kar je v članku, v ponedeljkovi izdaji, povzel časnik Večer. Podatki so javni in v skladu s transparentnim delovanjem, je pa treba k zapisu v edinem mariborskem dnevnem časopisu podati pojasnilo.

Želel bi poudariti, da smo izredno ponosni na tekmovalno leto 2017, ko se nam je uspelo uvrstiti v Ligo prvakov, že tretjič v zgodovini kluba. Tako smo si z uvrstitvijo v elitno druščino evropskega klubskega nogometa prislužili 16,672.000 EUR, še dodatno pa smo 1,576.480 EUR zaslužili z odškodninami ob prestopih igralcev.

Na drugi strani uvrstitev v Ligo prvakov prinaša tudi višje stroške poslovanja. V klubu je v organizacijskem delu in za uspešno delovanje celotnega ustroja redno zaposlenih 24, pogodbeno pa 16 ljudi, ki so vsi zaslužni, da lahko igralci ter strokovni štab delujejo in dosegajo vrhunske rezultate ter prejemajo plačilo. Zato nam ni prav in se nam zdi skrajno nekorektno, da se je v članku izpostavilo finančne postavke samo enega predstavnika, športnega direktorja, kot da samo on v tem klubu prejema plačilo za svoje dobro opravljeno delo in kot da je samo on odgovoren za dobro poslovanje kluba. Klub smo mi vsi, klub smo igralci, strokovni štab in mi, zaposleni v klubu. Tako kot na igrišču in tribunah velja tudi v pisarnah le eno vijol'čno pravilo: Mi skupaj eno smo!" so zapisali na spletni strani mariborskega prvoligaša.

Članki iz rubrike