900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
2 12.08.2018 10:57:35

V Ljudskem vrtu zadnja tekma SORČANA v goriškem dresu?

Grega Sorčan.
Drago Wernig - TAKA
Goričani so prvenstvo začeli na najboljši možni način. V Športnem parku so premagali Olimpijo, tudi točka na gostovanju v Celju je zadovoljila njihova pričakovanja, precej manj ponedeljkov domači remi s Triglavom, toda pomembno je, da še niso okusili grenkobe poraza. Danes je na vrsti naslednji velik izziv – gostovanje pod Kalvarijo.

V mestu vrtnic imajo po uvodnih 270 prvenstvenih minutah dovolj razlogov za zadovoljstvo. "Vsekakor. Nadvse obetavno je spoznanje, da smo še brez poraza, čeprav je hkrati res, da je v naši igri še precej nihanj. Smo mlada ekipa, zato se jim je težko izogniti, ampak res ne vem, kako je mogoče, da v prvih polčasih proti Celju in Triglavu nismo bili v želeni podobi, nadaljevanje je bilo neprimerno boljše. Če bo tako tudi v Mariboru, če bomo dobri le v enem delu igre, bo zelo težko," je dejal Grega Sorčan.

Za vijoličastimi je izjemno zahtevno gostovanje na Ibroxu, prva tekma 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Rangersu bo bržkone vplivala na jutrišnjo izvedbo varovancev Darka Milaniča. "Drži, gostitelji bodo gotovo vsaj malce utrujeni, vendar je po drugi strani prav tako res, da ima Maribor tako široko izbiro igralcev, da lahko sestavi dve enakovredni enajsterici. Zato se ne smemo slepiti, da bi nam bilo lahko zaradi evropskega izziva vijoličastih kaj lažje. Ker nam ne bo. Težko bo, zelo težko, tako je pač vedno v Ljudskem vrtu, vendar vse to ne spreminja naših namenov. Kjerkoli in proti komurkoli igramo, si razumljivo želimo uspeha in tudi jutri bomo prav gotovo storili vse, kar je v naših močeh, da bi iztržili čim boljši rezultat," pravi reprezentančni čuvaj mreže in hvali stanje duha v modro-beli slačilnici. "Vse je tako, kot mora biti. Ozračje je odlično, zelo pozitivno. Kot sem že dejal, je ekipa mlada, igralci smo med seboj zelo povezani. Dihamo kot eden!"

Grega Sorčan bo prav gotovo močno orožje štirikratnih prvakov pod Kalvarijo, toda iz dneva v dan je vse več namigovanj o tem, da bi kmalu utegnil zamenjati klubske barve in se znova odpraviti v tujino. Menda bi se lahko odhod zgodil že v teh dneh in potemtakem ne bi bilo pretirano presenečenje, če bi v današnjem poznem popoldnevu zadnjič oblekel goriški dres. Pravo resnico smo kakopak nameravali izvedeti iz prve roke, ampak … "Brez komentarja," se je pomenljivo odzval odlični čuvaj mreže.

Članki iz rubrike