900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 11.08.2018 22:15:59

Krško in Celje še naprej ne poznata zmage ...

Krško - Celje
Grega wernig
Nogometaši Krškega in Celja so se v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

* Stadion Matije Gubca, sodniki: Vinčić (Maribor), Klančnik (Slovenj Gradec) in Kovačič (Ljubljana).
* Strelca: 1:0 Mandić (3.), 1:1 Lupeta (71.).
* Krško: Zalokar, Štefulj, Brekalo, Zakrajšek, Hing-Glover, Da Silva, Ogrinec (od 77. Sokler), Srečković, Volarič (od 65. Kovačič), Mandić (od 90. Tomić), Ristovski.
* Celje: Jurhar, Vidmajer, Travner, Zaletel, Andrejašič, Cvek (od 59. Ibišević), Pungaršek, Pišek, Lupeta, Pečnik (od 90. Koritnik), Novak (od 67. Štraus).
* Rumeni kartoni: Ristovski, Da Silva; Pungaršek, Travner, Zaletel.
* Rdeči karton: /.

Obračun Krškega in Celja se je končal brez zmagovalca, tako da obe ekipi še vedno čakata na prvo zmago sezone. Celjani so tokrat igrali brez svojega najboljšega moža Rudija Požega Vancaša, kljub temu pa jim je uspelo po hitrem zaostanku priti do točke.

Krčani so tekmo silovito začeli in povedli v tretji minuti, ko je po desni strani Nikola Mandić pobegnil Juretu Travnerju, prišel v kazenski prostor in nato zadel oddaljeni del mreže za 1:0.

V nadaljevanju je sledila enakovredna igra, Celjani pa so prvič resneje zagrozili v 16. minuti, ko je po kotu Travner z glavo zgrešil cilj. Pozneje je Tilen Pečnik v 38. minuti prišel do strela v kazenskem prostoru, a je bil Marko Zalokar na mestu.


Na drugi strani so bili Krčani v 43. minuti blizu novega zadetka, ko je Maqrco Da Silva izvrstno izvedel prosti strel s 17 metrov, a je žoga zadela prečko.

Že v 45. minuti je po novem kotu znova do strela z glavo prišel Travner, izjemno pa je posredoval Zalokar in preprečil izenačenje.

V 50. minuti je Jucie Lupeta prišel do strela z glavo iz bližine, a močne podaje mu ni uspelo preusmeriti v mrežo. V 62. minuti je moral znova posredovati Zalokar po novem poskusu Pečnika.

Takoj zatem je na nasprotni strani v protinapadu Milan Ristovski zatresel vratnico. V 71. minuti pa so gosti zasluženo izenačili, saj so nenehno iskali poti do gola Krškega.

Tilen Pečnik je lepo podal za hrbet domače obrambe, kamor je stekel Lupeta in rutinirano zadel za 1:1. Celjski napadalec je tako dosegel svoj drugi gol sezone, v celotni prejšnji je dosegel tri.

V 77. minuti je na drugi strani dobro posredoval Metod Jurhar po strelu Nenada Srečkovića, pozneje pa še po poskusu Esterja Soklerja. Že v sodniškem dodatku je po kotu z glavo streljal Slavko Brekalo, večina je žogo že videla v mreži, a jo je na golovi črti odbil Nino Poungaršek.

Krško bo v 5. krogu prihodnjo nedeljo gostovalo v Murski Soboti, Celje pa bo dan prej gostilo Triglav.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike