Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
13 09.08.2018 08:41:08

RAZKRITO: Zahović rekel ženi, da je NA PRIPRAVAH, na pripravah pa ga NI BILO! In ni ostalo pri tem ...

Drago Wernig - TAKA
Sila zanimiva anekdota iz časov, ko je Zlatko Zahović navduševal (tudi) v reprezentančnem dresu.

Za Zlatkom Zahovićem je zelo uspešna nogometna kariera, brez dvoma velja za enega najboljših slovenskih nogometašev vseh časov. A kot se je za zvezdnika takšnega kova "spodobilo", je bil precej drugačen od preostalih slovenskih reprezentantov. Svojeglav. Zanimivo anekdoto iz njegovih reprezentančnih časov je zdaj razkril dr. Zdenko Verdenik. Ta anekdota pa se zelo zanimivo kreše z nedavnim Zahovićevim intervjujem na TV Slovenija, ko je govoril o pomembnosti profesionalnosti in karantene ter o tem, kako česa takega ni nikoli kršil.  

"Moje težave z Zahovićem so se začele, ko je začel zamujati na priprave, pol dneva ali cel dan. Nismo ga mogli najti, bili smo v skrbeh, da se mu ni kaj zgodilo. Poklicali smo njegovo ženo, ki je potrdila, da je Zlatko odšel na priprave. Njegova mama v Mariboru pa je potrdila, da se pri njej še ni oglasil. Ni ostalo samo pri tem. Ko smo odhajali z avtobusom zjutraj na trening, smo bili vsi zbrani, le Zlatko je sladko spal v hotelu. Morali smo ga zbuditi, vsa ekipa ga je čakala. Vsem skupaj nam je dal vedeti, da je on nekaj posebnega in da se moramo vsi s tem sprijazniti. Zlatko je na tekmah igral dobro ali odlično. Soigralci so ga sprejemali takšnega, kot je. Stvari so se ponavljale in v strokovnem štabu smo se odločili, da nam je takega obnašanja dovolj in da ga bomo poslali domov. O tem smo obvestili direktorja reprezentanc, prof. Branka Elsnerja, ki pa se z našo odločitvijo ni strinjal. Dejal je, da imamo veliko povprečnih igralcev, ki so disciplinirani, borbeni in veliko tečejo, a imajo manj znanja. Kreativnih in tehnično kakovostnih nam primanjkuje. Zato je predlagal, da Zahovića obdržimo in toleriramo njegovo obnašanje. Iz reprezentance ga lahko še zmeraj umaknemo. Delali smo se, kot da nič ne vidimo in nič ne slišimo. Na srečo je Zahović ostal in nadaljeval reprezentančno zgodbo. Če bi ga poslali domov, se verjetno ne bi zgodila pravljica, uvrstitev na Euro 2000," je v pogovoru za avgustovsko številko revije Ekipa SN dejal dr. Zdenko Verdenik.


CELOTEN, KAR 5-STRANSKI POGOVOR Z DR. ZDENKOM VERDENIKOM, SI LAHKO PREBERETE SAMO V AVGUSTOVSKI REVIJI EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Značke: zahović, verdenik

Članki iz rubrike