Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

STA
STA
2 08.08.2018 14:44:46

Trener zmajev pred pomembnim evropskim izzivom: Tega, kar bi potrebovali, NIMAMO!

alesfevzer.com
Aktualne državne nogometne prvake NK Olimpijo v četrtek zvečer v Ljubljani čaka nov preizkus v evropskih tekmovanjih. Cilj zmajev na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti finskim prvakom HJK iz Helsinkov je igrati dobro vseh 90 minut in zmagati, je na današnji novinarski konferenci dejal začasni glavni trener Aleksandar Linta.

Srbski strateg pred tekmo ocenjuje, da so serijski finski državni prvaki trd nasprotnik, ki se ponaša predvsem s kolektivno igro in disciplino. Olimpija ima določene taktične zamisli za takšnega nasprotnika, trener pa si v četrtek želi predvsem stabilnosti v igri. "V prvem polčasu proti Celju (op. p. v nedeljo na tekmi državnega prvenstva) smo pokazali pravo igro, vendar moramo znati tako odigrati vseh 90 minut."

Vršilec dolžnosti glavnega trenerja zato pravi, da je po nekoliko negotovem uvodu v sezono njegov cilj predvsem najti recept za večjo konstantnost v igri. Tudi v igralskem kadru se po njegovem zato vse bolj kažejo obrisi prve enajsterice. "Kar bi Olimpija potrebovala zdaj, je čas, a tega nimamo, tako da delamo, kar se da," je še dodal.

Tudi na strani igralcev je želja, da bi Olimpija sestavila zmagoviti niz, velika, je dejal vezist Nik Kapun. "Sam sem sicer zadovoljen s svojo formo, a prva želja je, da bi moštvo našlo pravi ritem," je povedal in dodal, da četudi so rezultatske želje osredotočene predvsem na domača tekmovanja, je igranje v evropskih ligah tako nagrada kot tudi velika priložnost, zato si jo ekipa želi zagrabiti z obema rokama.


Gostom iz Finske večja uigranost, ki je posledica dejstva, da so v letošnji sezoni državnega prvenstva odigrali že 22 tekem, po oceni Linte vsekakor predstavlja določeno prednost. A v Olimpiji se s tem obremenjujejo preveč, saj ostajajo osredotočeni na lastno igro. "Lahko slabo igraš in zmagaš ali pa dobro igraš in izgubiš. Naša želja je, da nam uspe kombinacija obeh pozitivnih stvari, dobre igre in tudi zmage," je dejal.

Ob nekaterih pretresih na začetku sezone Linta še priznava, da na dogajanje v slačilnici vplivajo tudi medijska ugibanja o morebitni spremembi v lastništvu Olimpije, pri čemer pa pravi, da je njegova naloga zagotavljanje osredotočenosti na predstave na zelenici. "Igralci seveda takšne stvari slišijo, preberejo, kaj piše v časopisih. Moja naloga je, da jih zaščitim in da zagotovim, da smo osredotočeni na igranje nogometa."

V preteklih dneh so se v medijih znova pojavila ugibanja o morebitni prodaji kluba. Po poročanju športnega časnika EkipaSN naj bi se predsednik Olimpije Milan Mandarić sestajal z več potencialnimi kupci. Klub je informacije o skorajšnji prodaji zanikal.

Medtem se Linta, ki je začasno prevzel vodenje strokovnega štaba po odhodu Ilije Stolice 31. julija, ne ukvarja z možnostjo, da bi postal stalna rešitev na položaju glavnega trenerja. Kot je dejal, ima dveletno pogodbo kot pomočnik, o drugih možnostih se za zdaj ne pogovarja.

Članki iz rubrike