roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

dm
dm
2 08.08.2018 13:50:10

Spremljal ga je DINAMO, dobila ga je Olimpija: Zmaje okrepil tudi nadarjeni slovenski branilec

www.alesfevzer.com
Pri Olimpiji so rekli, da bodo v prihodnje več pozornosti posvečali mladim, doma vzgojenim nogometašem.

Za zdaj še ni videti, da bi se tega držali, vseeno pa očitno delajo na tem, da bi bil ljubljanski klub v prihodnje manj zaznamovan s tujci. Pred začetkom nove sezone je tako pogodbo z zmaji podpisal nadarjeni 18-letni Haris Kadrić, potem se je iz Firenc domov vrnil Vitja Valenčič, zdaj se jima bo v prestolnici pridružil leto dni starejši Jan Gorenc.


Gre za nogometaša, ki je kljub mladosti že odigral kar nekaj tekem v Prvi ligi Telekom Slovenije. Centralni branilec si je dres Krškega oblekel 33-krat, enkrat se je vpisal tudi med strelce. Z dobrimi igrami je nedolgo tega zbudil celo zanimanje hrvaškega velikana Dinama, toda do selitve v Zagreb ni prišlo. Bo pa zdaj vseeno odšel v prestolnico; sicer ne hrvaško, marveč slovensko. Ljubljančani in Krčani so v teh dneh uskladili vse podrobnosti prestopa, Gorenc je bržčas že odigral svojo zadnjo tekmo za klub iz nuklearnega mesta.

Podrobnosti prestopa za zdaj ostajajo neznane, vseeno pa ne gre pričakovati, da so Krčani svojega kapetana in enega najbolj obetavnih nogometašev prodali za drobiž. Sploh tekmecu iz državnega prvenstva. Ob tem se seveda velja vprašati, kakšno vlogo bo Olimpija namenila svoji najnovejši okrepitvi. V obrambi vlada gneča, o tem priča dejstvo, da Leo Ejup recimo še čaka na svoji premierni nastop v tej sezoni. Gorenc v prestop k Olimpiji verjetno ni privolil, da bi posedal na klopi oziroma tribuni, za njegov razvoj bi bilo zelo slabo, če bi redno igranje v Krškem zamenjal za zgolj treniranje v Ljubljani.

Značke: olimpija, plts

Članki iz rubrike