nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
3 08.08.2018 07:55:06

S kom SESTANKUJE Mandarić? Arabci in nekdanji DIREKTOR, Angleži in bivši REPREZENTANT

Grega Wernig
Kako resna je zgodba o prevzemu Olimpije in slovesu Milana Mandarića?

Da ne bo ostal za vedno, je kristalno jasno. Toda kdaj bo dejansko odšel? Že kmalu? Čez nekaj mesecev? Ali namerava ostati še vsaj kakšno leto? Glede prihodnosti Milana Mandarića je marsikaj zavito v gosto meglo skrivnosti. A od časa do časa se v javnosti pojavi govorica, ki daje slutiti, da bi njegovega udejstvovanja pri Olimpiji lahko bilo že kmalu konec. Nekaj podobnega se je zgodilo včeraj.


Če bi zapisali, da se nogometaši Olimpije pod vodstvom začasnega trenerja Aleksandra Linte v miru pripravljajo na jutrišnjo evropsko tekmo s finskim klubom HJK Helsinki, bi bilo težko dlje od resnice. Če česa, v Ljubljani zagotovo nimajo miru. Za to skrbi kar Mandarić sam. V prvi vrsti, ker vnovič išče novega trenerja, kar pomeni, da Linta ne spi mirno, hkrati tudi, ker v ozadju vleče poteze, ki več kot očitno namigujejo, da pripravlja teren za odhod iz Slovenije. Še več, če bi bilo verjeti spletni strani 24ur.com, potem je njegov odhod dejansko pred vrati. »Obračun s Finci bo po naših zanesljivih informacijah zelo zanimiv tudi zaradi dejstva, ker naj bi ob gostovanju v Helsinkih prišlo do dogovora glede predaje ljubljanskega kluba v roke arabskih lastnikov,« so zapisali na omenjeni spletni strani, kjer pa so bili z dodatnimi informacijami precej skopi. Tako je ostalo le pri tem, da so v igri za prevzem »arabski lastniki«, vse ostalo pa … No, o vsem ostalem pa nič. Torej ne o tem, kdo so dejansko ti ljudje, kakor tudi, koliko bodo plačali Mandariću za prevzem aktualnega slovenskega prvaka. Kakorkoli, omenjena novica je predramila tudi poslovneža iz Združenih držav Amerike, ki se tokrat sicer ni oglasil osebno, je pa to v njegovem imenu storila Olimpija na svoji spletni strani. »Glede na informacije, ki so jih objavili v nekaterih medijih, da naj bi NK Olimpija Ljubljana v kratkem lahko zamenjal lastnika, sporočamo, da take trditve ne ustrezajo dejstvom. Res je, da so nas v preteklih mesecih kontaktirali različni morebitni vlagatelji, ki v Olimpiji vidijo privlačno prevzemno tarčo, vendar z nobenim od njih do zdaj ni bil sklenjen resen dogovor ali pa podpisana pogodba,« so zapisali Ljubljančani in dodali: »Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić ob tem sporoča, da glede njegovih načrtov z Olimpijo ni nič novega in vse ljubitelje nogometa vabi na tekmo v Stožice, kjer bo Olimpija v četrtek gostila finskega prvaka HJK Helsinki.«

TUDI NEKDANJI DIREKTOR VELEPIČ
Čeprav je jasno, da so zmaji z novico, ki so jo naslovili z »Milan Mandarić ostaja predsednik NK Olimpija«, poskušali vzeti kredibilnost novici o predsednikovem skorajšnjem odhodu, je dejstvo, da je bilo PR-sporočilo sestavljeno precej površno. Morda celo nalašč … V oči bode predvsem zapis, da »do zdaj ni bil sklenjen resen dogovor ali pa podpisana pogodba«.

velepic
Nekdanji direktor Olimpije Luka Velepič
Arsen Perić

Prav tisti »do zdaj« daje misliti, da govorice o Mandarićevem odhodu vendarle niso povsem izvite iz trte. In dejansko niso. Ne bomo trdili, da je slovo le vprašanje dni, se pa v ozadju že nekaj časa dogajajo resni premiki v tej smeri. Mandarić se je v preteklih tednih in mesecih tako že večkrat sestal z različnimi raznoraznimi potencialnimi kupci. Arabci, oziroma bolje rečeno »Arabci«, niso edini, zanimanje za Olimpijo je pokazal tudi neki angleški investicijski sklad ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike