Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
30.07.2018 10:19:24
Deli članek:

Tega NI PRIČAKOVAL NIHČE: Nekdanji reprezentant končal profesionalno kariero!

ALESFEVZER.COM

Po sporazumni prekinitvi pogodbe s klubom je postal prost igralec brez odškodnine, le nekaj dni pozneje pa je sporočil nekaj, česar ni pričakoval praktično nihče. Odločil se je končati profesionalno kariero.

Prejšnji teden smo poročali o tem, da se je Ivan Firer z Auxerrom dogovoril za sporazumno prekinitev sodelovanja in da je prost igralec brez odškodnine ter da išče nov klub. No, tega je zdaj našel, vseeno pa je nekoliko bolj presenetljiva informacija, da se je odločil končati profesionalno športno pot. Nogomet bo sicer še igral, a bo odslej brcal na slovenskih drugoligaških igriščih, v dresu Rogaške.

ALESFEVZER.COM
Seveda nas je zanimalo, zakaj je prišlo do take odločitve, za katero se je zdelo, da jo je sprejel zelo hitro. Pri svojih 33 letih bi verjetno še lahko igral na profesionalni ravni. »Novi trener v Auxerru mi je rekel, da v naslednji sezoni name ne računa več, čeprav me je pogodba s klubom vezala še eno leto. Če povem po pravici, mi je bilo nesmiselno samo hoditi na treninge, saj od tega nimam nič. Prav nobenega smisla ni imelo, da sem tam, da živciram sebe in družino, zato smo se usedli, pogovorili in se razšli tako, da sta bili obe strani zadovoljni,« je razložil 33-letni Rogatčan, ki je sprva nameraval počakati na kakšno zanimivo ponudbo, nato pa si je premislil. "Nič takega ni prišlo, da bi me prepričalo, tako da sem se odločil, da bom nehal profesionalno igrati nogomet. V prihodnji sezoni bom član drugoligaša Rogaške, fantom želim pomagati po najboljših močeh."

TRENERSKA LICENCA, SLUŽBA, ŠOLA
Toda to še ni vse, priljubljeni Fiki nam je v nadaljevanju zaupal, kaj bo še počel ob igranju nogometa v drugi ligi. "Ob tem bom v matičnem klubu Mons Claudius vodil fante do sedmega leta starosti, nameravam narediti še trenersko licenco A, saj bi rad ostal v nogometu, v bližnji prihodnosti pa si bom poiskal službo." Pri tem je mislil, da bi si našel službo zunaj nogometa. "Po izobrazbi sem turistični tehnik, končal sem tudi en letnik višje ekonomske šole in mogoče jo bom zdaj dokončal. Škoda je, da bi to propadlo. Stvari bodo odslej bolj sproščene, če denimo zaradi službe ne bom mogel na trening, pač ne bom šel." Dodal pa je, da ni eden tistih nogometašev, ki so se vrgli v gostinstvo. "Ne, ne, to me ne zanima. Raje grem nekam v službo," se je nasmejal ...

CELOTEN POGOVOR Z IVANOM FIRERJEM SI LAHKO PREBERETE V PONEDELJKOVI ŠTEVILKI TISKANE IZDAJE EKIPA SN IN NA TRAFIKA24.SI!

ALESFEVZER.COM