Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
27.07.2018 14:52:06
Deli članek:

Prekinitev pogodbe v Ljudskem vrtu: Prišel kot veliki talent, tresel kot za stavo, zdaj pa zapušča Maribor!

Grega Wernig

V Ljudski vrt je prišel pred sedmimi leti, zdaj odhaja.

V Ljudski vrt je prišel pred sedmimi leti in se pridružil kadetski ekipi, učinkovitost je njegov zaščitni znak. V mlajših selekcijah je tresel mreže kot za stavo, veljal je za velikega upa vijoličastih, toda Anel Hajrić prave priložnosti v članski konkurenci naposled ni dočakal, igral je le na nekaterih prijateljskih preizkušnjah. Minute je nabiral kot posojen igralec, v prejšnji sezoni v dresu Radomelj, v 2. SNL je dosegel 16 golov. Pogodbo s 14-kratnimi prvaki je imel sklenjeno do 31. maja 2019, zdaj je nima več.


»Drži, dogovorili smo se za sporazumno prekinitev sodelovanja. Razlog je ta, da hočem še naprej ostati v tekmovalnem ritmu, v Ljudskem vrtu priložnosti najbrž ne bi dobil. Zato sem vztrajal, da pogodbo prekinemo,« je pojasnil 22-letni in kar 195 centimetrov visoki napadalec. »Kar zadeva Maribor, ni obstajala možnost, da bi kot posojen še naprej igral v Radomljah, in tudi zato sem menil, da je najboljše, da se razidemo,« je pristavil 22-letni Anel Hajrić.


Pretiranega razočaranja v njegovem glasu ni bilo zaznati. »Na vse skupaj gledam pozitivno, saj sem se iz tega tudi veliko naučil. Pridobil sem izkušnje, ki mi bodo v nadaljnji karieri in tudi v življenju gotovo prišle prav. Ni slabe volje, po tem ni potrebe. Saj veste, kako je. Če ti na eni strani ne uspe, moraš poiskati drugo pot.«


Naslednje vprašanje se kakopak zastavlja samo od sebe – kako naprej? »V tem trenutku še ne vem. Potekajo pogovori, vendar ni še nič dovolj konkretnega. Obstajajo določene možnosti, zanima pa me takšna, ki mi bo omogočila igralski razvoj. Vem, da prestop ne bo donosen, da ne bom kaj prida zaslužil. V prvi vrsti iščem primerno okolje, v katerem bi lahko napredoval in začel neko novo zgodbo. Če se ne bo razpletlo, kot sem predvideval, bom verjetno ostal v Radomljah, kjer še vedno treniram,« je odvrnil Anel Hajrić.


Pred dnevi je slovenski drugoligaš meril moči z Al Saddom, v dresu katerega igra tudi nekdanji zvezdnik Barcelone Xavi. »Opazno je, da ni več rosno mlad, toda ostaja velemojster. Njegovo branje igre je neverjetno, v razmišljanju je vedno nekaj trenutkov pred vsemi. Tudi Gabi, ki prav tako igra v omenjeni ekipi, je odličen,« je o zanimivi izkušnji dejal obetavni napadalec.

Drago Wernig - TAKA