favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 21.07.2018 20:16:59

Mura je nazaj! Sanjska vrnitev je bila blizu ... A le blizu!

Grega Wernig
Nogometaši Mure in kranjskega Triglava so v uvodnem krogu 1. lige Telekom Slovenije v Murski soboti razšli z neodločenim izidom.

Mura - Triglav Kranj 1:1 (1:1)

* Stadion v Fazaneriji, sodniki: Obrenović, Kasapović, Salkić (vsi Ljubljana).
* Strelca: 1:0 Arh Česen (22., ag.), 1:1 Žurga (25).
* Mura: Šafarić, Šturm, Bošković, Peričić, Kous (od 82. Karničnik), Kozar, Maruško, Kouter (od 75. Horvat), Bobičanec, Šušnjara, Maroša (od 67. Sirk).
* Triglav Kranj: Curanović, Elsner, D. Kryeziu (od 53. Bojić), Arh Česen, Kuhar, E. Kryeziu, Udovič, Mlakar, Tijanić (od 90. Pušnik), Žurga, Majcen.
* Rumeni kartoni: Kouter, Maroša, Maruško, Peričić, Šušnjara; Majcen, Elsner, Udovič.
* Rdeč karton: /.

Ljubitelji nogometa v Murski Soboti so kar pet let čakali na vrnitev Mure v elitno druščino slovenskih klubov. Glede na priljubljenost nogometa in poln stadion v Fazaneriji pa je bila to tudi dolgoletna želja vodilnih nogometnih funkcionarjev v državi. Za obe ekipi je šlo tudi za pomemben obračun, saj veljata za moštvi, ki naj bi se v prvi vrsti borila za obstanek v družbi najboljših.


Triglavani so imeli posebej veliko težavo, saj je klub pred sezono zapustil prvi strelec ekipe Matej Poplatnik, ki je odšel v Indijo, za nameček pa so doživeli številne spremembe v ekipi, tudi v strokovnem vodstvu in ekipa se še uigrava. Na drugi strani je Mura v lanski sezoni sicer blestela v drugoligaški konkurenci, a v sezoni 2018/19 varovance Anteja Šimundže čakajo močnejši tekmeci iz elitnega razreda.

V uvodu so bili nevarnejši gostitelji, ki so imeli pobudo ter nekajkrat zagrozili z razdalje. Kranjski vratar Darjan Curanović je bil prvič na resni preizkušnji v 21. minuti, ko je prosti strel na levi strani malce izven kazenskega prostora izvajal Luka Bobičanec, s pomočjo vratnice pa je gol Gorenjcev ostal nedotaknjen. A Kranjčani se še niso oddahnili, ko je v novem napadu Mure po predložku Amadeja Maroše Kristijan Arh Česen zadel lastno mrežo. Gostje so na izenačenje čakali le tri minute in po hitrem protinapadu, prvi nevarni akciji, poravnali, ko je Tom Žurga po odlični podaji Gašperja Udoviča ušel domači obrambi.

Domači so imeli novo priložnost v 31. minuti, ko je kot izvajal Kouter, Bobičanec pa je v dobro uigrani kombinaciji vtekel v kazenski prostor, a je Curanović žogo suvereno ukrotil. Žurga pa takoj nato v novem protinapadu ni imel dovolj prostora, da še enkrat ogrozi domačega vratarja Deana Šafarića. Po tej akciji so sledile minute Triglava s premočjo, a brez resnega zaključka. Do odmora so gledalci nato videli obilo borbe na obeh straneh, hiter in atraktiven nogomet, manjkal pa je nevaren zaključek.

V drugem delu je bila Mura podjetnejša. Gostje so bili nevarni v protinapadih, poskušali pa tudi s streli od daleč. Morda je bil najnevarnejši v 59. minuti Ožbej Kuhar, ki je s kakšnih 17 metrov streljal močno, a premalo natančno. Prvo res nevarno priložnost za Muro je v 69. minuti zapravil zelo aktivni Bobičanec, ki je v protinapadu, kjer so bili kar trije nogometaši Mure proti branilcu in vratarju Triglava, preveč okleval. Isti igralec je bil nevaren v 72. minuti na levi strani v kazenskem prostoru, a premalo natančen.

V sami končnici je Mura potrdila, da si želi vse tri točke, trener Ante Šimundža pa je z menjavami lepo poživil igro. Bobičanec je bil še naprej nevaren, v 83. minuti prišel do žoge na desni strani, poskušal z roba kazenskega prostora, Curanović je bil že premagan, žogo pa je ustavila vratnica. Minuto kasneje je bil nevaren še Luka Šušnjara, a meril mimo gola. Zadnjo priložnost je imel prav ob koncu sodnikovega podaljška vnovič Bobičanec, ki je izvajal prosti strel s kakšnih 25 metrov rahlo na desni strani, Curanović pa se je izkazal z obrambo za dragoceno točko.

Značke: nogomet, slovenija, dp

Članki iz rubrike