Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

nu
nu
2 18.07.2018 11:50:44

ĆIRO BLAŽEVIĆ: Veste, kaj je Mura? Mura je …

Nikola Miljković
Soboški črno-beli v soboto po več kot petih letih znova na prvoligaškem prizorišču.

Nogometaši Mure so v torek v Ljutomeru odigrali zadnjo prijateljsko tekmo po začetku priprav, domačemu tretjeligašu so nasuli kar devet golov, medtem pa navijači nestrpno odštevajo dneve do spopada svojih ljubljencev, ki so ga tako nestrpno pričakovali. V soboto bo v Fazaneriji gostoval kranjski Triglav, muraši pa se bodo med elito znova predstavili po več kot petih letih. Oziroma po natanko 1882 dneh, ali če hočete: po petih letih, enem mesecu in 25 dneh. Bilo je 26. maja 2013, ko so v zadnjem krogu sezone 2012/13 v Murski Soboti gostovali Domžalčani in z zmago 1:0 potrdili evropsko vozovnico, strelec edinega gola pa je bil Denis Halilović.

Mura je igrala v postavi Draković, Kozar, A. Majer (od 67. Atanasov), Bohar, Vaš, Travner, Vinko, Barbič, Kurbus (od 56. Mörec), Sačer (od 64. Ploj), Maruško. V aktualni zasedbi so torej trije igralci iz takratne ekipe, in sicer kapetan Alen Kozar, Dejan Kurbus in Matic Maruško, ampak to še ni vse. Prav gotovo je zanimivo, da je tudi takrat na črno-beli klopi sedel Ante Šimundža.

Vsi tisti, ki jim je pri srcu črno-bela barva, se kakopak veselijo prihajajoče preizkušnje z Gorenjci, dosežka Mure pa je vesel tudi trener, ki je v Fazaneriji poskrbel za največjo evforijo. Trener vseh trenerjev. "Nadvse me veseli, da se je Mura naposled spet uvrstila v prvo ligo. Da se je vrnila med elito, kamor tudi spada. Čestitajte vsem v Fazaneriji v mojem imenu. Mura je moja ljubezen," pravi Ćiro Blažević.

Članki iz rubrike