20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
2 17.07.2018 19:16:31

LJUBLJANČANI v Bakuju pokajo od OPTIMIZMA, a ne gre niti BREZ TEŽAV: Da, najbrž se bomo morali znajti tudi brez njega

Grega Wernig
Baku je prva letošnja gostujoča postaja Ljubljančanov v ligi prvakov. V taboru Olimpije upajo, da ne bo tudi zadnja, za kaj takega pa bodo morali v sredo zvečer premagati domači Qarabag. Prvo tekmo v Ljubljani so izgubili z 0:1.

Kljub slabi popotnici so v taboru zmajev optimistično razpoloženi. Nogometaši in strokovno vodstvo so danes s čarterskim poletom pripotovali v Baku, kjer jih v sredo zvečer na stadionu Tofiq Bahramov čaka težka tekma. Nenazadnje je Qarabag ekipa, ki je lani igrala v skupinskem delu lige prvakov in je teoretično tudi močnejši tekmec v tem paru ter tudi nosilec v slovensko-azerbajdžanskem obračunu.

Ljubljančani lovijo izid s prve tekme, kar pomeni, da bodo morali zadeti vsaj enkrat, če bodo želeli podaljške, oziroma vsaj dvakrat za skupno zmago, pri tem pa seveda ne bi smeli dobiti zadetka. Obramba je, kot zatrjuje kapetan Branko Ilić, sicer dobra, iz tekme v tekmo boljša, bodo pa morali popraviti učinkovitost v napadu. A tudi na tem področju se stvari izboljšujejo, na vsaki tekmi je njegova ekipa videti bolje, dodaja Ilić.

Nastop Ilića je morda sicer vprašljiv; na prvi tekmi zaradi lažje poškodbe mišice ni igral, zdravniška ekipa mu je sicer prižgala zeleno luč za nastop v Bakuju, odločitev pa bo v sredo v rokah trenerja Ilije Stolice.

"Vemo, da nas čaka dobra tekma, dober nasprotnik. Prepričan sem, da jih lahko premagamo in da jih tudi bomo premagali za uvrstitev v drugi krog. Prva tekma še ni bila prava z naše stani, zavedali smo se, da igramo proti favoritom. Na žalost smo dobili nesrečen gol. Moramo zadeti, če želimo napredovati. Sicer pa nas čakajo kvalifikacije za evropsko ligo," razmišlja Aris Zarifović.


Strateg Ilija Stolica, za katerega je nastop proti Qarabagu evropski prvenec z Ljubljančani, v ekipi nima večjih težav s poškodbami. Zato pa se bo Olimpija v Bakuju morala znajti brez pomembnega aduta v napadu. Zaradi rdečega kartona, ki je bil posledica burne reakcije in udarca tekmeca ob koncu prvega dvoboja, namreč v postavi ne bo kaznovanega Abassa Issaha.

"Čaka nas tekmec, ki je dobro organiziran, ki ima posest žoge in dober taktičen pristop. Seveda pa je šele začetek sezone, obe ekipi se še lovita, tako da bo pristop za obe približno enak. Zavedamo se, da nas lahko samo ena napaka oddalji od želenega cilja. Jutri bosta ekipi približno enakovredni, z enakim pristopom, mi pa smo ekipa, ki se nikoli ne predaja," je dejal Stolica pred večernim treningom na stadionu, kjer njegove nogometaše v sredo čaka pomemben dvoboj.

"Moramo se znajti brez Issaha Abassa, verjetno tudi brez Branka Ilića. Glede njega se bomo še odločili, odvisno od tega, kako se bo počutil. Več pa bomo videli jutri," je o kadrovski sestavi za sredino tekmo dejal trener zmajev.

V ljubljanski ekipi so ob prihodu v Baku doživeli tudi precej drugačne vremenske razmere, kot so bile na prvi tekmi v Stožicah, kjer jevso tekmo deževalo, v azerbajdžanski prestolnici pa se obeta prava poletna vročina, saj so bile danes ob prihodu ekipe v Baku temperature krepko čez 30 stopinj Celzija. Na srečo pa bo tekma dokaj pozno, ob 21. uri po lokalnem času oziroma ob 19. po slovenskem.

Čeprav so vsi optimistično razpoloženi in prepričani, da bodo oni tista ekipa, ki bo igrala v drugem krogu, pa za Ljubljančane obstaja tudi rezervni scenarij. Po novih pravilih evropskih klubskih tekmovanj bo namreč tudi poraženec v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov lahko nadaljeval še v drugem kakovostnem razredu, evropski ligi; lani je bilo za zeleno-bele evropske poti konec že po prvem kvalifikacijskem krogu evropske lige.

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike