stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
2 11.07.2018 08:15:32

ZLATKO ZAHOVIĆ o kadrovski spremembi: To smo razumeli in sprejeli!

Drago Wernig - TAKA
Dolgo je bil pomembni člen ekipe, zdaj je našel nove izzive.

Mariborčani so torek ostali brez igralca, ki je vijoličasti dres nosil v zadnjih petih letih. In prispeval velik delež k številnih uspehom, med drugim je blestel tudi v ligi prvakov, v najprestižnejšem tekmovanju se je dvakrat vpisal med strelce. Damjan Bohar je v Gelsenkirchnu zatresel mrežo Schalkeja, pod Kalvarijo moskovskega Spartaka, zdaj bo kariero nadaljeval v poljski prvoligaški ekipi Zaglebie.

Ampak takšen razplet vendarle ni pretirano presenečenje. Sin vetra z ravnice v zadnjem obdobju ni bil v resnejših načrtih Darka Milaniča. V končnici prejšnje sezone je bil daleč od udarne zasedbe in tudi v pripravljalnem obdobju se takšen status ni bistveno spremenil, zato je vztrajal pri odhodu. Zaželel si je novih motivov in izzivov, leto dni pred iztekom pogodbe s 14-kratnimi slovenskimi prvaki pa je namen uresničil.

"Ko odhaja igralec, ki je dosegel največ zadetkov v ligi prvakov v skupinskem delu, ogromno dal klubu, bil velik profesionalec pri izpolnjevanju svojih obveznosti in tudi zelo karakteren igralec, so občutki mešani. Vendar je bil željan spremembe, kar smo v klubu razumeli in sprejeli. Želimo mu vso srečo na nadaljnji poti," se je odzval športni direktor Zlatko Zahović.

Članki iz rubrike