kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
3 19.06.2018 10:14:46

Janković o OLIMPIJI: Povem, kaj je absurdno! In kaj sem rekel BIŠĆANU! In ko bo MANDARIĆ odšel, bo ...

Ljubljanski župan Zoran Janković je velik zaljubljenec v šport in tega nikoli ne skriva. Nasprotno.

V intervjuju za časopis Dnevnik je Janković potegnil črto pod pravkar končano sezono številnih ljubljanskih klubov, za katere je povedal, da so bili to leto sila uspešni. Ker za nogomet pravijo, da je najpomembnejša postranska stran na svetu, je osvojena dvojna krona nogometne Olimpije jasno najbolj odmevala.

Predsednik Milan Mandarić se je tako podpisal že pod drugi naslov državnega prvaka, ker njegovemu predhodniku Izetu Rastoderju, denimo, ni uspelo. "Razlika med njima je v tem, da je Mandarić mnogo bolj vpet v nogomet. Oba sta dajala v klub svoj denar in nista nikoli imela nobenih dolgov do igralcev ali uslužbencev. Kot sem seznanjen, sta večino denarja klub posojala v obliki kreditov. Ko je prišel Mandarić, je vrnil posojila Rastoderju, kar je bilo za okoli štiri milijone evrov. Mandarić je do zdaj uspel prodati igralce za okoli enajst milijonov evrov. Nimam podatkov, kakšne prihodke in odhodke ima klub, a po njegovem pripovedovanju svoj denar posoja klubu. Torej bo klub v trenutku, ko se bo Mandarić odločil oditi, dolžan njemu. Razen če ne najde nekoga, ki bo prevzel vodenje kluba," je Janković med drugim povedal za Dnevnik.



Tega, da je Mandarić v dosedanjem triletnem mandatu uspešen, mu župan odkrito priznava. Kaj pa mu zameri? "Pogosto menjavanje igralcev in trenerjev je moteče. Kako naj se navijač naveže na igralca? Ali trenerja? Igor Bišćan je bil izjemno uspešen. Očitati mu, da ni prišel na pravi način do naslova državnega in pokalnega prvaka, je absurd. Bišćana sem pred njegovim odhodom povabil na kosilo in se mu osebno zahvalil za vse, kar je naredil za Olimpijo."

Precej obsežnejši intervju z Zoranom Jankovićem lahko preberete v današnji izdaji Dnevnika oziroma na njihovi spletni različici.

Članki iz rubrike