Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
29.05.2018 08:26:07
Deli članek:

Enajstmetrovka, ki buri duhove, oglasil se je GLAVNI AKTER in razkril: Savić mi je priznal, da je ...

Drago Wernig - TAKA

Enajstmetrovka v korist Olimpije, ki je ljubljanskemu moštvu prinesla naslov državnega prvaka, še vedno buri duhove. Predvsem na Štajerskem. Kaj je o tem prekršku povedal glavni akter, branilec Domžal Tilen Klemenčič?

Olimpija je bila po vodstvu Domžal brez naslova in zdelo se je, da Ljubljančani ne bodo dosegli izenačujočega zadetka. Precej se je spremenilo, ko je v igro vstopil Stefan Savić, ki je na levi strani domžalske obrambe povzročal precej težav. V enem od takih prodorov je prišel z žogo v kazenski prostor in s strani se je vanj zaletel Tilen Klemenčič. Savić je padel kot pokošen in ... Glavni sodnik Damir Skomina ni dosodil enajstmetrovke v korist Olimpije, toda šesti sodnik, sodnik za domžalskim golom Asmir Sagrković, je Skomini sporočil, da je bil storjen prekršek. Skomina je potem pokazal na belo točko. Kazenski udarec je izvedel Rok Kronaveter, zadel in Olimpiji prinesel drugi naslov državnih prvakov v zadnjih treh letih.

»Na posnetku je res videti precej hudo, tako da je sodnikova odločitev pač stvar osebne presoje. V resnici ni bilo tako hudo,« je dejal Klemenčič in nadaljeval: »Glavni sodnik Skomina ni zapiskal prekrška, sodnik za golom Asmir Sagrković pa je šele po nekaj sekundah začel vpiti 'Favl, favl!',« je razložil Klemenčič, ki sodnikov ni hotel okriviti za dosojeno najstrožjo kazen, saj je po ogledu priznal, da je bilo na prvi pogled res videti »grdo«.

Tilen je povedal še, da se je po tem pogovarjal s Savićem: »Tudi ko sem se po tem pogovarjal s Savićem, mi je priznal, da je iskal prekršek in da je pač hotel narediti najboljše za ekipo.«

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!