oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
1 18.05.2018 20:54:18

Boj za četrto mesto in morebitno evropsko vozovnico se je (spet) zapletel

Martin Metelko
Dvoboj na stadionu Ob jezeru se je razpletel po želenem scenariju štirikratnih prvakov.

Novogoriški nogometaši so v Velenju prišli do zmage, s katero so se točkovno izenačili s petouvrščenim Celjem in zdaj za četrtouvrščenimi Velenjčani zaostajajo za tri točke. Boj za četrto mesto, ki bi v primeru slavja Olimpije v pokalnem tekmovanju zagotovilo nastop na mednarodnem prizorišču, se je tako zapletel. Zmago gostom je priboril Uroš Celcer, domači, ki so bili večino tekme boljši tekmec, pa so med drugim dvakrat zatresli okvir vrat, a zadetka jim ni uspelo zabiti.


Čeprav so bili velenjski nogometaši v prvem polčasu konkretnejši, pa so v drugi del s prednostjo šli Novogoričani, ki so sicer bili nevarni že v 11. minuti po strelu Andrije Filipovića, v 36. minuti pa so povedli, potem ko je Uroš Celcer unovčil enajstmetrovko.

Domači so večkrat poskušali s streli, a bili nenatančni, med drugim dvakrat Sandi Ćoralić, pa tudi Edin Šehić in Damjan Trifković.

2rudar gorica mm
Martin Metelko

V drugem polčasu je najprej Filipović zadel mrežo Rudarja, a iz prepovedanega položaja, na drugi strani pa je Klemen Bolha sprožil z glavo, a Grega Sorčan ni imel veliko dela.

V 55. minuti je z glavo prišel do strela Šehić, a zgrešil, domači pa so zahtevali prekršek nad njim in enajstmetrovko, a je niso dobili. Malce zatem se je Sorčan izkazal po strelu z glavo enega domačih igralcev, v 61. minuti pa še po strelu Šehića iz bližine.

V 71. minuti so bili Velenjčani blizu izenačenja, ko je Dominik Radić s strelom z glavo zadel vratnico, v 80. pa jo je še Šehić s strelom iz prve.

Velenjčani bodo v 35. krogu v sredo gostovali v Kidričevem, Novogoričani pa bodo gostili Ankaran.

Rudar - Gorica    0:1 (0:1)

Velenje - Stadion Ob jezeru. Glavni sodnik: Roman Glažar (Ptuj).

Strelec: 0:1 Celcer (36, enajstmetrovka).

RUDAR: Pridigar, Ćoralić (od 77. Tučić), Vasiljević, Tomašević, Pušaver, Bijol, Bolha (od 53. Novak), Parfitt-Williams (od 71. Črnčič), Trifković, Radić, Šehić. Trener: Marijan Pušnik.

GORICA: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Gregorič, Kolenc, Grudina, Tešija (od 75. Škarabot), Osuji, Marinič (od 84. Humar), Filipović (od 79. Gulič). Trener: Miran Srebrnič.

Rumena kartona: Novak; Tešija.

Rdeči kartoni: -

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike