Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.05.2018 14:40:43
Deli članek:

SAMO V MARIBORU! Neverjetnih 9 dni PRED DERBIJEM noro sporočilo iz Ljudskega vrta!

Drago Wernig - TAKA

Devet dni pred zadnjim letošnjim večnim derbijem iz Maribora prihajajo dobre novice.

Boj za slovenskega državnega prvaka bi bil težko bolj napet, v središču pozornosti pa večna tekmeca Olimpija in Maribor. Ljubljančani imajo na prvem mestu točko prednosti pred Štajerci, do konca prvenstva pa še štirje krogi. Vse bolj se zdi, da bo o končnem zmagovalcu odločil ravno derbi v Ljudskem vrtu, kjer se bosta večna tekmeca pomerila v soboto, 19. maja.

Da gre za nadvse pričakovan obračun, potrjujejo tudi zadnje informacije iz Maribora, saj gredo vstopnice za med, bržkone bo že nekaj dni pred tekmo stadion popolnoma razprodan. Vstopnic za vzhodno tribuno ni več na voljo, na zahodni tribuni je prostih le še nekaj sedežev, Maribor je začel s prodajo vstopnic za severno tribuno, ki se prav tako vztrajno polni. Za tribuno jug, kjer domujejo organizirani navijači Viole, prodaja vstopnic poteka le v Vijolčni bajti. Skupno je, kot pravi spletna stran Maribora, prodanih že več kot 95 odstotkov razpoložljivih vstopnic. In to še pred kakršnimkoli oglaševanjem.   

"Ker gremo v klubu tekmo po tekmo, tako kot naši nogometaši, nismo želeli prehitevati z dogajanjem in že vnaprej oglaševati derbi, preden je na tekmovalnem koledarju. A zanimanje med navijači je veliko, ljudje so že vajeni, da ne čakajo do zadnjega trenutka in si zagotovijo mesta na tribuni z evropske spektakle ali derbije v predprodaji, tako da dosedanji odziv potrjuje pomen tekme. Kdor si želi biti med vijol’čnimi izbranci 19. maja v Ljudskem vrtu, bo moral pohiteti," je za Večer dejal tiskovni predstavnik Maribora Željko Latin.