900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
15 25.04.2018 08:35:04

Nova BIZARNA poteza Mandarića?! Bišćan NA ODSTRELU, zamenjava že pripravljena, ozadje pa ABSURDNO!

www.alesfevzer.com
V vodstvu Olimpije je spet še kako vroče.

Ko misliš, da si ob spremljanju Olimpije v zadnjih treh letih, kolikor ji s predsedniškega stolčka poveljuje Milan Mandarić, videl in doživel že vse, se zgodi nekaj takšnega, kar te znova pusti brez besed. Osuplega. Skoraj šokiranega. Tako zelo, da težko sploh verjameš, da je res. Toda je. In verjeli ali ne: Igor Bišćan po remiju v Celju stoji na zelo nemirnih tleh. Tako nemirnih, da bi že v kratkem lahko prišlo do novih tektonskih premikov v z naskokom najbolj nemirnem nogometnem klubu na naših tleh.

Čeprav bi Olimpija v troboju za prvaka na nedeljski tekmi v knežjem mestu krvavo potrebovala zmago, je bil remi dejansko skoraj življenjskega pomena za Igorja Bišćana. Že res, da si je z zgolj eno osvojeno točko otežil pot do lovorike, a je po njeni zaslugi dejansko – preživel. Da, prav ste prebrali. Preživel! No, seveda v prenesenem smislu. Nič ni narobe z njegovim zdravjem, bi pa v primeru poraza, ki so mu zmaji že zrli v oči, skoraj gotovo ostal brez službe!

Sliši se noro, sliši se nesmiselno; in tudi je. A je vseeno resnično. Milan Mandarić tudi oziroma predvsem po zaslugi nekaterih svojih najtesnejših svetovalcev ali, bolje rečeno, prišepetovalcev tik pred koncem sezone dejansko razmišlja o tem, da bi spet požagal klop, na kateri sedi njegov trener. Bišćanova usoda visi na tanki vrvici, ki bi se lahko zdaj zdaj strgala. V primeru poraza v Celju bi se skoraj gotovo že v tem tednu, če se do konca sezone ne bo, se ne bo zgolj zato, ker si Bišćan ne bo več privoščil niti enega spodrsljaja. Že vsak naslednji pa bi zanj lahko bil oziroma skoraj gotovo bo usoden. Da v tem skoraj nihče ne vidi smisla, je brezpredmetno razlagati. Ne nazadnje so se tudi navijači včeraj, ko je Bišćana med drugim javno "napadel" Ermin Raković, odločno postavili na Zagrebčanovo stran. A kaj, ko je v Mandarićevi Olimpiji skoraj nepomembno, kaj si mislijo navijači, kaj si mislijo mediji, kaj si misli javnost. Mandarić počne, kar ga je volja. Zato je tudi odpustil Marijana Pušnika, ko je bil prvi na lestvici, zato je odpustil Marka Nikolića, ko se mu je pripetila sicer že res zelo neposrečena zadeva z Blessingom Elekejem, zato je tudi povsem prevetril ekipo Luki Elsnerju, ko je bil točkovno poravnan z Mariborom.

JE RES ZGOLJ NAKLJUČJE?
Mandarićev modus operandi je že dolgo znan, da v prvi vrsti spominja na kaos, je vsem jasno. A ne glede na vse Mandarić zdaj spet resno razmišlja o menjavi trenerja. Osem krogov pred koncem sezone! Ko je Olimpija prva na lestvici! Ko je tudi v finalu pokala! Da tudi oziroma predvsem po zaslugi Igorja Bišćana, očitno ni pomembno. Ker je glas tistih, ki že nekaj časa pospešeno rušijo Zagrebčana, iz tedna v teden močnejši. Prisoten je bil že pozimi, ko je Mandarić že razmišljal o menjavi na klopi, toda tedaj je vendarle prevladal razum. Ali bo tudi zdaj, bomo videli.

mandaric gw
Grega Wernig

Je pa zares bizarno, da se to dogaja v trenutku, ko bi Olimpija potrebovala zgolj in samo mir. Ogromen mir. Toda znotraj kluba ljudje, ki bi jim moralo biti najbolj mar za Olimpijo, povzročajo tako velik nemir, da bi težko večjega. In se pri tem sploh ne skrivajo. Ko je bil v nedeljo na tekmi med Celjem in Olimpijo na semaforju še rezultat 1:0, se je odprava ljubljanskega kluba kar pred vsemi na VIP-tribuni na glas pogovarjala o tem, kako bo očitno treba zamenjati Bišćana, ker po njihovem videno ni bilo za nikamor. Brez sramu, brez taktnosti in predvsem tako zelo nespoštljivo do lastnega trenerja. Filip Uremović se, ko je izenačil, ni zavedal, da je dejansko rešil in Olimpijo in – Bišćana!

CELOTEN ČLANEK, V KATEREM RAZKRIVAMO TUDI IME TRENERJA, KI NAJ BI BIL MANDARIĆU PONUJEN NAMESTO IGORJA BIŠĆANA, SI PREBERITE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike