900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
1 20.04.2018 08:50:50

Ricardo Alves v dresu Olimpije BLESTI in ZBIRA PONUDBE: Pozimi ga je želela Crvena zvezda, zdaj se je v bitko zanj vpletel tudi ...

www.alesfevzer.com
Portugalec Ricardo Alves bržčas preživlja zadnje tedne v dresu Olimpije.

Zgoditi bi se moral pravi čudež, da bi Ricardo Alves tudi v naslednji sezoni igral v Olimpiji. Pogodba mu bo z Ljubljančani poleti potekla, nove pa še ni podpisal. In je skoraj zagotovo ne bo. Tudi zato, ker so njegova finančna pričakovanja po odličnih igrah v tej sezoni močno narasla.

Vodstvo ljubljanskega kluba je portugalskemu napadalnemu vezistu novo pogodbo ponudilo že po nekaj mesecih aktualnega tekmovalnega leta. Toda glej ga, zlomka: v finančnem smislu je bila skoraj identična aktualni. V to pa Alves ni želel privoliti. Pogajanja so se nato nadaljevala še vse do konca leta, toda vsakič, ko se je nogometašev agent oglasil v pisarni Milana Mandarića, so bila njegova finančna pričakovanja še višja. Zato ne gre pričakovati, da bo Alves ostal v slovenski prestolnici, ne nazadnje igra v tako dobri formi, da bi si dejansko zaslužil finančno povišico. In to precejšnjo. Toda Olimpija v tem trenutku sploh ni v stanju, da bi mu to omogočila, stanje na bančnem računu prvaka iz leta 2016 pač ni ravno najboljše. Zmajem hkrati v zelje skačejo številni tuji klubi, seznam takšnih, ki se odkrito spogledujejo z Alvesom, je iz tedna v teden daljši.

MENDA SE ŠE NI ODLOČIL
O prihodnosti 25-letnega nekdanjega mladega portugalskega reprezentanta se je včeraj vnovič razpisal ugledni časnik Record. Slednji je pred meseci postregel tudi z novico, da je Alves zanimiv celo lizbonskemu velikanu Benfici, zdaj je razkril še imena dveh dodatnih klubov, ki naj bi nudila pogodbo najboljšemu strelcu Olimpije v tej sezoni. "Ricarda Alvesa, vezista Olimpije, ki vodi v slovenskem prvenstvu, spremljata tudi Partizan in Lech Poznan," so zapisali v Recordu in dodali: "Našemu časopisu je vir blizu nogometaša potrdil, da je slednji prejel kar nekaj ponudb, toda odločitev o njegovi prihodnosti še ni bila sprejeta." No, po naših informacijah to ne drži povsem, vsaj kar zadeva vprašanje, ali bo ostal v Olimpiji. Alves naj bi že sklenil, da bo po koncu sezone zapustil Ljubljano, menda se v tem trenutku najbolj nagiba k vrnitvi v domovino. Ali je Benfica realna možnost, je težko trditi, naj bi pa z odličnimi igrami v tej sezoni Alves nase opozoril tudi nekatere druge portugalske prvoligaše.

TUDI ŠPANCI IN ITALIJANI
Zdaj sta torej v igri zanj očitno tudi Lech, ki ga s klopi vodi hrvaški strokovnjak Nenad Bjelica, in beograjski Partizan, ki poleti menda načrtuje reorganizacijo ekipe, potem ko je Crvena zvezda bolj kot ne že osvojila naslov državne prvakinje. Pred meseci naj bi se okrog Alvesa sicer smukala tudi Crvena zvezda, pred začetkom zimskega prestopnega roka je v javnost prišla tudi informacija, da naj bi nekdanji evropski klubski prvak za zvezdnika Olimpije ponujal celo 500.000 evrov. Če bi bilo to res, bi bil Alves zdaj bržčas že na Marakani, a srbski viri so nam zaupali, da Zvezda niti po naključju ni bila pripravljena plačati kar pol milijona evrov za nogometaša pred iztekom pogodbe. Že od prej naj bi bil Alves sicer zanimiv tudi Malagi, Deportivu iz La Coruñe, Sampdorii, Udineseju in bržčas še komu.

ZABLESTEL ŠELE POD BIŠĆANOM
Alves, ki je v Ljubljano prišel poleti 2015, ko je položaj športnega direktorja Olimpije zasedel razvpiti srbski funkcionar Ranko Stojić, je trenutno v svoji tretji sezoni v zeleno-belem dresu. Prvi dve sezoni sta bili zanj bolj kot ne v slogu toplo-hladno, v polnem sijaju je Alves zablestel šele pod vodstvom zdajšnjega trenerja Igorja Bišćana. Skupno gledano, je vezist za Olimpijo odigral okroglih 80 tekem, na katerih se je 14-krat vpisal med strelce (devetkrat zgolj v tej sezoni), devetkrat je v statistiko dodal tudi podajo.

olimpija ricardo alves
www.alesfevzer.com

Članki iz rubrike