Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 18.04.2018 18:47:47

Domžalčanom ni bilo lahko, grofi so se odločno upirali

Grega Wernig
Dvakratni prvaki so se morali za novo zmago krepko potruditi.

Domžalčani, ki so tokrat igrali brez kaznovanega Senijada Ibričića, so v prejšnjem krogu sicer prekinili niz 11 zmag, a so se proti Celjanom vrnili v zmagovalne tirnice in se drugouvrščenim Mariborčanom približali na dve, vodilni Olimpiji pa na sedem točk. Celjani bi se z zmago na točko približali četrtouvrščenim Velenjčanom, a so doživeli deseti poraz in ostajajo trdno na petem mestu.

Prvi polčas je prinesel terensko pobudo Domžalčanov in po nekaj priložnosti na obeh straneh, pri čemer so bili bližje zadetku domači nogometaši. Že v peti minuti je moral izvrstno posredovati celjski vratar Metod Jurhar, potem ko je sprožil Shamar Nicholson s 14 metrov.

V 14. in 28. minuti sta do strelov prišla še Agim Ibraimi, a je malce z desno žogo poslal mimo gola, in Lovro Bizjak, ki je streljal prešibko. V 40. minuti je znova poskusil Ibraimi, spet pa je bil na mestu Jurhar. Najbližje zadetku so bili gostitelji v 38. minuti, ko je Amedej Vetrih zadel prečko iz bližine. V 41. minuti je po podaji z desne strani znova streljal Nicholson, a takrat previsoko.

Na drugi strani so Celjani dvakrat resneje ogrozili vrata Ajdina Mulalića. V 24. minuti je v bližini gola do strela prišel Tadej Vidmajer, ki je žogo sicer usmeril proti vratom, a je bilo v strelu premalo moči, tako da jo je še pred golov črto izbil Gaber Dobrovoljc. Pet minut pozneje je od daleč poskusil Lovro Cvek, izkazal pa se je domžalski čuvaj mreže.

domzale celje gw
Grega Wernig
V uvodu drugega polčasa so Celjani zaigrali malce odločneje, a z izjemo prostega strela Tilna Pečnika, ki je sprožil s približno 20 metrov, niso posebej ogrozili Mulalića. Na drugi strani Domžalčani prav tako niso bili posebej nevarni, v 62. minuti je sicer iz obetavnega položaja Lovro Bizjak slabo streljal, 14 minut pozneje pa so gostitelji povedli, ko je po podaji Petra Franjića z desne strani z glavo zadel Nicholson.


Do nove priložnosti so domači prišli v 89. minuti, ko je z več kot 25 metrov sprožil Bizjak, Jurhar pa se je izkazal. Na drugi strani je Lupeta že v sodniškem dodatku dobil lepo podajo v kazenski prostor, a je žogo slabo sprejel, tako da je ostalo pri zmagi Domžal.

Domžale - Celje  1:0 (0:0)

Domžale - Športni park. 500 gledalcev. Glavni sodnik: Roberto Ponis (Koper).

Strelec: 1:0 Nicholson (76).
Domžale: Mulalić, Melnjak, Klemenčič, Dobrovoljc, Širok, Husmani, Bizjak, Vetrih, Hodžić (od 61. Žužek), Ibraimi (od 72. Franjić), Nicholson (od 79. Rom).
Celje: Jurhar, Vidmajer, Džinić, Stojinović, Andrejašič (od 81. Travner), Pišek, Cvek, Požeg Vancaš, Pečnik (od 60. Lotrič), Lupeta, Vizinger (od 87. Kerin).
Rumena kartona: Franjić; Stojinović.
Rdeči kartoni: -

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike