Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

helikopter, reševanje Svet24.si

Policija: V nizkih športnih čevljih na Triglav, ...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

andre drege Ekipa24.si

Slovenski kolesar razkril, kaj se je zgodilo ob ...

mms-2024 Njena.si

Melodije morja in sonca: Zmagal fant s 'pitnim ...

sveca Ekipa24.si

Velika tragedija! Umrl je zelo uspešni slovenski ...

nu
nu
2 09.04.2018 15:18:12

Tako mlad, pa že med NAJBOLJŠIMI VSEH ČASOV: Luka Zahović se je s hat-trickom na tekmi s Celjem prebil na lestvico ...

Luka Zahović
Drago Wernig - TAKA
Luka Zahović je v soboto zabil kar tri gole.

Po sila medlem vstopu v novo leto je Luka Zahović na zadnjih dveh tekmah dodobra pritisnil na stopalko za plin. Junak Maribora je bil tako že na večnem derbiju z Olimpijo, ko je zadel za 1:1, pravi strelski preporod pa je doživel na sobotnem štajerskem obračunu s Celjem. Za varovance trenerja Dušana Kosića je bil nerešljiva uganka, kar trikrat mu je uspelo prerešetati nasprotnikovo mrežo.


S hat-trickom mu je hkrati uspelo nekaj, kar je vsekakor omembe vredno. Kljub temu, da je star šele 22 let, se je že prebil med najboljšo deseterico najučinkovitejših ligaških strelcev Maribora vseh časov. Na tej lestvici kakopak kraljuje Marcos Tavares, tudi najboljši strelec PLTS, ki je doslej v vijoličastem dresu zabil že 132 golov. Na drugem mestu sta skupaj Ante Šimundža in Kliton Bozgo (oba po 78), Zahović je po zaslugi strelskih vaj na tekmi s Celjem novinec na poziciji številka deset.

Na Portugalskem rojeni napadalec ima na računu 33 ligaških dresov v dresu Maribora, na desetem mestu je prehitel Gorana Cvijanovića. Prvi pred njim je Jean-Philippe Mendy, ki ima štiri gole več, če bo Zahović nadaljeval z zabijanjem golov, bi že v tej sezoni lahko ujel in prehitel tudi Dejana Mezgo (39) in morda celo Dragana Jelića (43).

Članki iz rubrike