901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
2 04.04.2018 19:56:21

Olimpija na pragu FINALA? Zmaji so se pred žalostno praznimi tribunami Stožic rešili po uvodnem celjskem ŠOKU (FOTO)

alesfevzer.com
Nogometaši ljubljanske Olimpije so na prvi tekmi polfinala pokala Slovenije premagali Celje z 2:1 (0:1). Za domače sta zadela Dario Čanađija in Abass Issah, za goste pa Dario Vizinger. Že v torek je Aluminij zmagal v gosteh pri Gorici z 2:1. Povratni tekmi bosta 11. in 12. aprila.

Olimpija - Celje 2:1 (0:1)

* Stadion Stožice, gledalcev 1200, sodniki: Vinčić (Maribor), Klančnik (Slovenj Gradec) in Benc (Rače).
* Strelci: 0:1 Vizinger (2.), 1:1 Čanađija (50.), 2:1 Issah (90.).
* Olimpija: Ivačič, Štiglec, Zarifović, Ilić, Apau, Miškić (od 81. Kapun), Tomić, Čanađija, Kronaveter (od 70. Issah), Savić (od 70. Alves), Benko.
* Celje: Rozman, Vidmajer, Džinić, Stojinović, Brecl, Pišek, Cvek, Požeg Vancaš, Pungaršek (od 81. Lotrič), Lupeta, Vizinger (od 72. Pečnik).
* Rumena kartona: Vidmajer, Stojinović.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančani so si pred povratno tekmo priigrali rahlo prednost. V boju s Celjani, ki so bili sicer kar trd tekmec, čeprav je v posesti prevladovala domača vrsta, so do prednosti prišli v izdihljajih tekme, ko je zadel Abass Issah.


Olimpija je bila v prvem polčasu po posesti žoge bistveno boljša od Celja, toda tudi to ji ni pomagalo. Sprožila je kar precej strelov v tem delu igre, a nobenega dovolj dobrega za zadetek. Še najbližje temu sta bila Rok Kronaveter in Dario Čanađija v 14. minuti, ko je dvakrat dobro posredoval Matjaž Rozman.

Na drugi strani pa so Celjani povedli že v drugi minuti, ko je z roba kazenskega prostora zadel Dario Vizinger. Ta je bil le dve minuti pozneje še eno izjemno priložnost, ko je prišel praktično sam pred Aljaža Ivačiča, a na koncu žogo poslal čez gol. Celjani so bili sicer še nekajkrat konkretni, a je ostalo pri minimalnem vodstvu.

V 49. minuti so imeli gosti novo priložnost, z glavo je poskusil Vizinger, izkazal pa se je Ivačič. Le nekaj trenutkov pozneje je Olimpija izenačila, potem ko je najprej Rok Kronaveter sprožil z dobrih 20 metrov, Rozman je žogo odbil, a le do Čanađije, ki je iz bližine zadel za 1:1.

V 51. minuti je mimo gola iz ugodnega položaja streljal Leon Benko, na drugi strani pa je v 54. minuti poskusil Jucie Lupeta, a je bil Ivačič spet na mestu, tako kot tudi v 64. minuti. Pet minut pozneje je do strela povsem osamljen znova prišel Vizinger, ljubljanski vratar pa se je še enkrat več izkazal.

V 77. minuti je dobro posredoval tudi celjski vratar po prostem strelu Ricarda Alvesa, v 82. minuti pa je Benko s slabih desetih metrov neoviran znova zgrešil cilj. V 90. minuti pa so domači prišli do novega zadetka, ko je po podaji Alvesa z desne strani iz bližine zadel Abass Issah ter postavil končni izid.

Značke: nogomet, pokal

Članki iz rubrike