indira emina ekic Odkrito.si

Ekićeva je na trnih

bencin, gorivo Svet24.si

Gorivo bo jutri malce cenejše

Ryan Hammons Petisvet

Preden je umrl ...

portugalska ladjica Svet24.si

Smrtonosno portugalsko ladjico opazili v Jadranu: ...

Michael Jackson Svet24.si

Znani obrazi, ki ne znajo upravljati z denarjem

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

Voranc Boh (1) Njena.si

Umrl priljubljeni Blaž iz Reke ljubezni!

nu
nu
3 18.03.2018 15:29:11

V zadevi ZAHOVIĆ - MARIBOR se je oglasila NZS! Sploh prvič v zgodovini je krovna organizacija ...

Tina Kosec
Na zadnje dogodke v Ljudskem vrtu se je odzvala tudi Nogometna zveza Slovenije!

Nogometna zveza Slovenije se v podobnih zadevah ponavadi ne izpostavlja, sploh še nikoli v zgodovini se ni odzvala na neko zadevo med novinarjem in delavcem kateregakoli kluba. Tokrat je drugače. Čeprav ni spregovorila o konkretnih imenih, pa je organizacija jasna, da bi bila težko bolj. Celoten zapis si lahko v spodnjih vrsticah preberete v celoti.

V jedro delovanja osrednje slovenske nogometne organizacije ne sodi le izključna skrb za razvoj in širjenje nogometa v Sloveniji. NZS se skozi svoj vpliv in doseg zaveda sporočil in zgledov, ki jih s svojim delovanjem prenaša v širše družbeno okolje, zato podobno držo pričakuje tudi od ostalih nogometnih deležnikov.

V luči tega in v povezavi z nedavnimi dogodki želi NZS poudariti, da je vsakršno delovanje, ki pomeni kršitev zapisanih pravil nedopustno, zato organizacija pri svojem delovanju in odločanju sledi pravilom in predpisom, ki so sprejeti in veljajo v našem okolju. Organi NZS delujejo neodvisno in strokovno, vodstvo NZS pa zaupa njihovim odločitvam, tako v licenčnih kot tudi v postopkih povezanih s tekmovanji pod okriljem NZS.

Prav tako pa želi Nogometna zveza Sloveniji poudariti, da je ne le v nogometnem svetu, ampak tudi širše, nedopustna vsakršna nepremišljena ali namerna reakcija, ki pomeni žalitev dostojanstva posameznikov in družbe, zato pozivamo k medosebnemu spoštovanju vseh akterjev nogometne igre od igralcev, sodnikov, trenerjev, klubskih funkcionarjev, novinarjev, navijačev, kot tudi širše.

Le z upoštevanjem pravil in uveljavljenih moralnih ter etičnih norm bomo skupaj z vsemi svojimi deležniki uspešno dosegali tisto, kar je cilj družbe in nogometa.

Članki iz rubrike