Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 10.03.2018 19:27:38

Domžalskih šest v vrsto!

Grega Wernig
Nogometaši Domžal so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 3:0 (0:0).

Domžale - Gorica 3:0 (0:0)

* Športni park, gledalcev 200, sodniki: Vinčić (Maribor), Klančnik (Slovenj Gradec) in Kovačič (Ljubljana).
* Strelci: 1:0 Vetrih (54.), 2:0 Bizjak (71.), 3:0 Husmani (86.).
* Domžale: Mulalić, Klemenčič, Alvir (od 46. Vetrih), Širok, Bizjak, Ibraimi, Kirm, Ibričić (od 86. Žužek), Melnjak, Dobrovoljc, Husmani.
* Gorica: Štrukelj, Celcer, Tešija (od 75. Edafe), Džuzdanović, Grudina, Osuji, Žigon (od 75. Šantek), Kavčič, Curk, Marinič (od 62. Škarabot), Lipušček.
* Rumeni kartoni: Bizjak, Dobrovoljc; Grudina, Žigon, Osuji.
* Rdeči karton: /

Goričani so pred današnjim dvobojem na zmago čakali že od 14. kroga, v precej boljši formi so pokalni prvaki. Pred današnjim dvobojem so imeli niz petih zmag, tako da so imeli nogometaši Simona Rožmana tudi na tem obračunu status favorita. Na koncu so po učinkovitem drugem delu tudi dosegli visoko zmago.

Teoretično premoč so domači hitro prenesli tudi v prakso, toda dolgo brez učinka. Oziroma brez veljavnega zadetka, saj je žoga v prvem delu končala za hrbtom goriškega vratarja Januša Štruklja, a so sodniki zadetek Agima Ibraimija razveljavili zaradi prepovedanega položaja; Ibraimi je najprej streljal s kakšnih desetih metrov, vratar je ubranil, žoga pa je prišla do Andraža Kirma, ki je podal pred vrata, Ibraimi pa je nato odbitek pospravil v mrežo; a zaradi prepovedanega položaja Kirma gol ni obveljal.

Domači so sicer zapretili že takoj v prvi minuti, po močnem strelu Ibraimija je Štrukelj žogo odbil v kot. V četrti pa po so podajah Marka Alvirja in Senijada Ibričića gostje dvakrat odbili žogo v kot, po katerem je nazadnje Tilen Klemenčič z glavo meril mimo leve vratnice.

Pred vrati gostov je bilo spet vroče v 23. minuti, po prodoru Matije Široka je njegov nevaren poskus s kakšnih sedmih metrov vratar Štrukelj spet ubranil, odbito žogo je dobil Ibričić, a znova le preizkusil vratarja gostov. Goričani so do sape prišli šele ob koncu prvega dela, nekoliko nevarnejši so bili le po prostem strelu v 45. minuti, a je žoga po prostem strelu Uroša Celcerja končala v kotu.

Česar Domžalčani niso zadeli v prvem delu, so nato v drugem. Premoč v igri so kronali z zadetki. Prvega je v 54. minuti dosegel Amadej Vetrih, ki je v igro vstopil v drugem polčasu. Akcijo je začel Širok, ko je podal v kazenski prostor z desne strani, pred vrati pa je bil Vetrih in natančnim strelom z glavo poskrbel za vodstvo svoje ekipe.

Kljub premoči Domžal bi lahko gostje tudi izenačili, toda veliko priložnost je v 70. minuti zapravil Dejan Žigon. Najprej je streljal Marko Tešija, žogo so po njegovem strelu domači le odbili in prišla je do osamljenega Žigona, ki pa jo je s kakšnih šestih metrov nespretno poslal visoko prek vrat.

Kazen je bila hitra; že v naslednjem napadu so namreč domači povišali vodstvo in pravzaprav že takrat potrdili zmago. Po predložku Ibričiča v kazenski prostor je slabo posredoval branilec Gorice Tine Kavčič in žogo odbil le do Bizjaka, ta pa je iz neposredne bližine zatresel mrežo.

Goričani so bili do konca tekme nemočni in brez pravih priložnosti za znižanje izida, Domžale pa so v 86. minuti le še potrdile premoč s tretjim zadetkom. Husmani je streljal z roba kazenskega prostora, žoga je zadela branilca gostov Celcerja in presenetila vratarja ter pod prečko končala v mreži.

Domžalčani bodo v 23. krogu v torek gostovali v Mariboru, Novogoričani pa bodo dva dni pozneje gostili Aluminij.

Galerija
Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike