sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
0 03.03.2018 12:06:38

Tomislav Tomić: To ni moje delo, mogoče pa SE ZGDOI NA DERBIJU!

www.alesfevzer.com
Pri ljubljanski Olimpiji se od zime lahko pohvalijo z novim članskim reprezentantom.

Gre za vezista Tomislava Tomića, k ga je novi selektor BiH Robert Prosinečki vključil v reprezentanco, ki je konec januarja in v začetku februarja odigrala prijateljski tekmi z ZDA in Mehiko. Sedemindvajsetletni vezist je na vsaki od omenjenih tekem odigral po en polčas.

Zaradi reprezentance je Tomić izpustil določen del priprav ljubljanskega kluba, toda trener Igor Bišćan ga je na prvi tekmi drugega dela sezone s Celjem uvrstil v prvo postavo in ga na igrišču pustil vseh 90 minut. Hrvaški strokovnjak novopečenemu reprezentantu torej zelo zaupa, saj je konkurenca v zvezni vrsti zeleno-belih izjemno močna.

V pogovoru za spletno stran ljubljanskega prvoligaša je Tomić povedal marsikaj zanimivega, najprej je beseda nanesla prav na igranje za Bosno in Hercegovino. "Zastopati svojo državo je nekaj najlepšega. Že pred tem sem bil dvakrat vpoklican v reprezentanco, a nisem debitiral. Rad bi se zahvalil selektorju, ki mi je ponudil to priložnost. Igral sem na dveh tekmah in na obeh sem dres Bosne in Hercegovine oblekel z veliko častjo. Sanje vsakega igralca so igranje za svojo reprezentanco. To je velik privilegij in te izkušnje ne bom nikoli pozabil. Na meni pa je, da z dobrimi igrami v dresu Olimpije poskrbim, da me bo selektor povabil tudi na naslednje tekme."



Tomić si je s svojimi predstavami in odnosom do Olimpijinega dresa kmalu pridobl simpatije ljubljanskih nogometašev, ki v njem vidijo pravo okrepitev. Gre namreč za igralca, ki odlično povezuje igro svojega moštva, včasih pa se zdi, da je žoga pri njem varna kot v sefu. "Pri Olimpiji igram precej bolj defenzivno, kot v preteklosti. V BiH sem se več vključeval v napadalne akcije in, to moram reči, dosegel tudi nekaj golov. Tu je malce drugače, kajti v napadalnem smislu imamo nekaj odličnih igralcev, zato pri kreaciji in zaključkih napadov mene ekipa dejansko niti ne potrebuje (smeh). Tudi ta vloga mi zelo odgovarja. Vem, kaj je moja vloga, kaj moram delati na igrišču in to poskušam delati na najboljši možni način. Všeč mi je tudi, da trener ne želi, da pošiljamo dolge žoge, temveč da napad gradimo od zadaj proti naprej. Tako se velikokrat spustim med oba centralna branilca, pridem po žogo in začnem napad. Če v takšnih primerih ne bi imel mirnosti, bi bila težava," je razložil 27-letni vezist, in odgovoril še na vprašanje o tem, kaj mu je bolje, podati soigralcu za zadetek ali zabiti gol. "Moje delo je, da vzamem žogo in začnem naš napad. Moja naloga ni doseganje golov, ampak bodite prepričani, da ga bom z veseljem zabil, če bom prišel v priložnost. Vsak rad doseže gol. Moja naloga je bolj obrambna, upam pa, da se bom znašel tudi v kakšni situaciji za gol."

Na vprašanje, kdaj bi lahko videli njegov prvenec v slovenskem prvenstvu, pa je kot iz topa ustrelil. "Nikoli ne veš, mogoče na derbiju!"

Celoten pogovor s Tomislavom Tomićem si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Članki iz rubrike