Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
11 12.02.2018 18:04:39

Zlatku Zahoviću uspel ODLIČEN POSEL: Olimpija s Cretujem ni zaslužila NIČ, Maribor jim ga je odpeljal za ...

alesfevzer.com
Olimpija s prodajo romunskega vezista ni zaslužila.

Kot strela z jasnega je udarila novica, da je Zlatko Zahović v Ljudski vrt pripeljal defenzivnega vezista Olimpije Alexandruja Cretuja. Kot prvi smo pred dvema mesecema že pisali o morebitnem odhodu romunskega vezista iz zmajevega gnezda v vijoličasti tabor, a decembra do prestopa ni prišlo. Tako kot ni do prestopa prišlo prejšnje poletje, čeprav so se že takrat pojavljale govorice o Cretujevem morebitnem prestopu v Maribor. Je pa do prestopa prišlo zdaj, torej tik pred iztekom prestopnega roka. 

Znane pa so tudi finančne podrobnosti posla. Maribor je Olimpiji za Cretuja, ki je imel pogodbo z Ljubljančani sklenjeno do leta 2020 plačal vsega 100 tisoč evrov odškodnine. To pomeni, da Ljubljančani z njim niso zaslužili niti centa! Olimpija je namreč za Cretuja januarja prejšnje leto romunskemu klubu CSM Poli Iasi plačala točno 100 tisoč evrov odškodnine. 

Težko bi rekli, da je Ljubljančanom uspel dober posel, kajti še pred malce več kot pol leta so romunski mediji pisali, da se za Cretuja zanima zagrebški Dinamo, ki naj bi bil pripravljen ponuditi celo 3 milijone evrov odškodnine. Verjetno je takrat šlo za precejšnjo novinarsko raco, vendarle pa smo vam že pred meseci v vpogled ponudili zelo zanimiv dokument, v katerem je Milan Mandarić Cretujevega zastopnika Zvonka Milojkovića pooblastil, da lahko Cretuju najde nov klub v tujini - pozor, v tujini! - ob plačilu 300 tisoč evrov odškodnine. Zdaj se je torej prvi mož zmajev zadovoljil s trikrat manjšo odškodnino in svojega nogometaša prodal najhujšemu rivalu ... 

Značke: olimpija, maribor, cretu

Članki iz rubrike