taja 2 Odkrito.si

Tekmovalka šova na Planet TV tik pred samomorom

Pes v avtomobilu Svet24.si

Kako rešiti ljubljenčka pred okrutno smrtjo?

meghan markle Svet24.si

Ne, Meghan Markle ne bodo pustili na miru. Znova ...

zvonka hocevar Svet24.si

Napačno je parkirala, zato jo skuša odpustiti

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

lado bizovicar Njena.si

Lado Bizovičar šokiral mnoge

Kate Middleton Njena.si

Kate Middleton postala tarča posmeha?

nu
nu
11 12.02.2018 18:04:39

Zlatku Zahoviću uspel ODLIČEN POSEL: Olimpija s Cretujem ni zaslužila NIČ, Maribor jim ga je odpeljal za ...

alesfevzer.com
Olimpija s prodajo romunskega vezista ni zaslužila.

Kot strela z jasnega je udarila novica, da je Zlatko Zahović v Ljudski vrt pripeljal defenzivnega vezista Olimpije Alexandruja Cretuja. Kot prvi smo pred dvema mesecema že pisali o morebitnem odhodu romunskega vezista iz zmajevega gnezda v vijoličasti tabor, a decembra do prestopa ni prišlo. Tako kot ni do prestopa prišlo prejšnje poletje, čeprav so se že takrat pojavljale govorice o Cretujevem morebitnem prestopu v Maribor. Je pa do prestopa prišlo zdaj, torej tik pred iztekom prestopnega roka. 

Znane pa so tudi finančne podrobnosti posla. Maribor je Olimpiji za Cretuja, ki je imel pogodbo z Ljubljančani sklenjeno do leta 2020 plačal vsega 100 tisoč evrov odškodnine. To pomeni, da Ljubljančani z njim niso zaslužili niti centa! Olimpija je namreč za Cretuja januarja prejšnje leto romunskemu klubu CSM Poli Iasi plačala točno 100 tisoč evrov odškodnine. 

Težko bi rekli, da je Ljubljančanom uspel dober posel, kajti še pred malce več kot pol leta so romunski mediji pisali, da se za Cretuja zanima zagrebški Dinamo, ki naj bi bil pripravljen ponuditi celo 3 milijone evrov odškodnine. Verjetno je takrat šlo za precejšnjo novinarsko raco, vendarle pa smo vam že pred meseci v vpogled ponudili zelo zanimiv dokument, v katerem je Milan Mandarić Cretujevega zastopnika Zvonka Milojkovića pooblastil, da lahko Cretuju najde nov klub v tujini - pozor, v tujini! - ob plačilu 300 tisoč evrov odškodnine. Zdaj se je torej prvi mož zmajev zadovoljil s trikrat manjšo odškodnino in svojega nogometaša prodal najhujšemu rivalu ... 

Značke: olimpija, maribor, cretu

Članki iz rubrike