Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.02.2018 16:53:48
Deli članek:

Mariborčani po visokem porazu popravili vtis, učinkovita naveza prihodnosti

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti so odigrali naslednjo v nizu prijateljskih preizkušenj v Beleku.

Nogometaši Maribora so na turškem delu priprav v Beleku odigrali še tretjo prijateljsko tekmo. Po uvodnem remiju (2:2) z novosadsko Vojvodino in visokem porazu (0:3) s Sigmo Olomouc so merili moči z moldavskim Šerifom, ki je jeseni v skupinskem delu lige Europa v konkurenci moskovske Lokomotive, Københavna in Zlina osvojil devet točk le z enim porazom. Varovanci Darka Milaniča so se tokrat predstavili v spodobni podobi in zasluženo zmagali z 2:0 (0:0), "udarila" pa je naveza, ki bi morala biti prihodnost slovenskih prvakov.

Mrežo tekmeca je v 82. minuti načel Luka Zahović, ki je po prekršku nad Martinom Kramaričem v kazenskem prostoru realiziral najstrožjo kazen, končni izid je v sodniškem dodatku po podaji strelca prvega gola in odličnem odzivu dosegel Jan Mlakar.

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti so se predstavili v postavi Handanović (od 46. Obradović), Milec, Šuler, Uskoković, Kolmanič (od 71. Hodžić), Pihler, Dervišević (od 63. Vrhovec), Bohar, (od 63. Kramarič) Hotić, Bajde (od 63. Mlakar), Mešanović (od 63. Zahović).