Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.01.2018 15:14:57
Deli članek:

UAU! Nad najnovejšim članom Maribora se navdušujejo tudi pri slovitem ANGLEŠKEM časniku: Poglejte si ta FANTASTIČEN seznam in ta opis!

Drago Wernig - TAKA

Na Jana Mlakarja, najnovejšo okrepitev Maribora je že pred leti opozarjal tudi sloviti angleški časnik Guardian.

Zlatko Zahović je o novi okrepitvi v dresu Maribora ob predstavitvi govoril v samih presežnikih. "Je eden najbolj perspektivnih napadalcev v samostojnosti Slovenije," je med drugim povedal športni direktor Maribora in najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance.

Jan Mlakar se je v preteklosti dokazoval v mladi ekipi Fiorentine, kjer je bil med drugim tudi kapetan, prav tako pa je nepogrešljiv član mlade reprezentance Slovenije. Navijači Maribora so odprtih rok sprejeli novega člana ekipe, prav gotovo pa bodo še dodatno navdušeni, ko bodo prebrali, kaj so o njem že leta 2015 pisali pri slovitem Guardianu. 

Takrat so ga namreč uvrstili med 50 najbolj nadarjenih nogometašev letnika 1998 na svetu. "Neizprosni napadalec, ki je podoben Klaasu Janu Huntelaarju, Edinsonu Cavaniju ali celo Robertu Lewandowskemu, je zelo samozavesten in učinkovit (16 golov na 16 tekmah za slovensko reprezentanco U16 in U17). Hkrati pa je tudi zelo inteligenten. V Angliji so se pojavile govorice o tem, da je tarča Liverpoola, Evertona in Tottenhama, toda na koncu je Fiorentina Domžalam za njegov prestop plačala milijon evrov," so pred dobrima dvema letoma zapisali Angleži.