Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Robert Balantič
Robert Balantič
11 20.01.2018 08:08:58

Zlatko Zahović EKSKLUZIVNO: Da, pripravljen sem prevzeti SLOVENIJO, a pod enim pogojem! In vem, kdo bi me v MARIBORU lahko NASLEDIL!

Grega Wernig
Športni direktor vijoličastih je spregovoril o aktualnih dogodkih, bližnji preteklosti, prihodnosti ...

"Naš namen je jasen, vendar je prav tako jasno, da nas čaka hud boj, pred nami je nadvse zahtevna naloga. Seveda je dobro, da imamo na vrhu tri točke naskoka, ampak vse bo odvisno od motivacije igralcev. Kljub vsem osvojenim lovorikam ta niti za trenutek ne sme biti vprašljiva. Tudi oziroma zato, ker je slovenska liga zelo zahtevna. Do zadnje tekme bo potekal hud boj, zares bomo morali biti na najvišji možni motivacijski ravni," v pričakovanju začetka nadaljevanja sezone pravi Zlatko Zahović.


In kako motiviran pa je po 11 letih v Ljudskem vrtu in številnih lovorikah športni direktor? "Kot prvi dan. Verjemite, da je tako. Četudi gre za profesionalizem, moraš biti zanesenjak; oboževati moraš delo, s katerim se ukvarjaš. Jaz ga, če ni tako, zagnanost kmalu splahni. Želim biti motiviran in vedno želim razmišljati o koraku ali dveh naprej. To je moje delo, ki ga želim opravljati do potankosti, poleg tega je Maribor strast. Velika strast, ki jo je marsikomu od drugod težko pojasniti. To strast čutijo vsi v klubu, prav tako so vsi še vedno skrajno motivirani. Uspehi nikogar niso tako prevzeli, da bi začel razmišljati o tem, kako je vse skupaj postalo spontano. Delovna vnema je na vrhuncu, kar je izjemnega pomena, saj se vsi zavedamo, da se lahko uspešna zgodba v nasprotnem primeru tudi hitro poruši. Iz sezone v sezono začenjamo novo zgodbo. Od začetka."

zlatko zahovic maribor
Drago Wernig - TAKA
Marsikdo je prepričan, da je njegova funkcija pod Kalvarijo vseživljenjska. "Ah, kje pa. Lepo vas prosim! Letvica v Mariboru je postavljena tako visoko, da lahko vedno pride do krize, in če se ta zares zgodi, nikoli ne veš, kako se bodo ljudje odzvali. Ampak ne, morebitne krize se ne bojim. Niti približno. Tisti, ki se boji neuspeha, ne more biti uspešen," se je odzval športni direktor vijoličastih.


Ali kje v svoji bližini vidi koga, ki bi ga lahko nasledil? Bo morda koga celo pripravljal za to, da bi zasedel ta položaj? "Nezamenljivih ni in da, v mislih imam nekoga, ki bi bil po mojem mnenju primeren za to delo. To je lahko samo nekdo, ki je igral ligo prvakov, kar pomeni, da mi je zelo blizu. In morda še vedno igra nogomet," pravi Zlatko Zahović, ki ga mika tudi kakšen drug izziv. Ni jih malo, ki so prepričani, da bi bili odlična izbira za selektorja slovenske izbrane vrste, in dejstvo je, da se je njegovo ime v pričakovanju zadnjega imenovanja precej omenjalo. Bi bil pripravljen prevzeti vodenje izbrane vrste? "Da, v prihodnosti se vidim tudi v drugačni vlogi. In če hočete, v selektorski. Ne še zdaj, ampak nisem jaz tisti, ki mora narediti prvi korak. Moram občutiti, da sem prva in edina izbira. Če bi bilo tako, bi zelo resno razmislil o tem, da bi prevzel reprezentanco. To je moj pogoj. Če bi bila kandidata dva, me ne bi zanimalo," odgovarja športni direktor 14-kratnih prvakov.

CELOTEN POGOVOR Z ZLATKOM ZAHOVIĆEM, V KATEREM JE RAZKRIL ŠE MARSIKAJ NADVSE ZANIMIVEGA, MED DRUGIM TUDI TO, ZAKAJ JE MORAL POSLUŠATI ZMERJANJE ŠPORTNEGA DIREKTORJA BENEVENTA, SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike