profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
2 27.12.2017 09:27:21

SENZACIJA: Slovenski najstnik pritegnil pozornost Cityja, Bayerna in Juventusa, želita si ga Maribor in Olimpija

www.alesfevzer.com
Medtem ko Slovenija krvavo potrebuje napadalca, ki bi gole zabijal kot po tekočem traku, ima ta ista Slovenija najstnika, ki je v prvem delu sezone dosegel neverjetnih 45 zadetkov.

Prepričani smo, da za Benjamina Šeška še niste slišali. In to res ni presenetljivo, saj gre za fantiča, ki je star komaj 14 let. In da bo moral pojesti še ogromno žgancev, preden bo prišel do točke, ko se bo o njem lahko začelo govoriti z resnimi besedami, je kristalno jasno. Vseeno pa ne gre spregledati obrisov, ki jih kaže. In ti obetajo veliko, celo ogromno. Šeško, ki bo petnajsti rojstni dan praznoval maja, je v Krškem kot član zasedbe do 15 let na le 15 tekmah zabil osupljivih 45 golov (kar 12 več od drugega strelca Adriana Bloudka iz Maribora, sicer sina nekdanjega branilca Ingmarja Bloudka in vnuka mariborskega trenerja Marjana Bloudka).

Le na dveh tekmah mu ni uspelo zatresti nasprotnikove mreže, prava nočna mora pa je bil za najstnike Rudarja, saj je v 140 minutah (v tej kategoriji tekma traja 70 minut) v velenjsko mrežo žogo pospravil kar 12-krat! Tudi v kadetski ligi je enkrat že meril v polno, vsi zadetki pa so bili več kot dovolj, da se je glas o fantu, ki obeta, razširil po vsej državi. In celo po tujini. Kot smo izvedeli iz kroga ljudi, ki skrbijo za mladeničevo kariero, želijo v tem trenutku Šeška v svoj pogon pripeljati vsi trije vodilni klubi Prve lige Telekom Slovenije.

Kar 190 centimetrov
Šeško, ki pri rosnih štirinajstih v višino meri že kar 190 centimetrov, a kljub temu premore odlično tehniko, je zanimiv tako za prvaka Maribor kot za prvo zasledovalko Olimpijo, okrog njega pa se smukajo tudi Domžalčani. Vsi trije klubi so že izrazili jasno namero, da bi odšel k njim. In tudi Bravo, ki je znan po dobrem delu z mladimi, bi ga imel. A to še ni vse. Tudi tujcem je že padel v oko. Nad njim so bili navdušeni skavti velikanov, kot so Bayern, Manchester City, Manchester United, Juventus. In še kdo bi se našel. Vse to dodatno potrjuje, da imajo Krčani v svojih vrstah resnično dragulj, ki bi lahko posegel po zvezdah. Ob, kakopak, dodatku, da bo moral predvsem z nogami ostati na trdnih tleh in na treningih garati še bolj kot doslej.

»Lahko potrdim, da gre za res izjemnega talenta, takšnih pri nas ni veliko. Vendar gre tudi za zelo mladega fanta, zato je res najpomembneje, da bo še naprej dobro treniral, vztrajal in verjel vase, ko bodo prišli težki trenutki. Res je, da so zanimanje zanj že pokazali nekateri največji evropski klubi, a menimo, da je za skok na tuje še prezgodaj. Dokler bo imel v Sloveniji vse, kar potrebuje za razvoj, bo ostal doma,« je pojasnil nogometašev zastopnik Elvis Bašanović. 

Značke: šeško, krško

Članki iz rubrike