Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
20.12.2017 14:29:58
Deli članek:

V kakšni vlogi se bo Milivoje Novaković vrnil v nogomet!? Dolgoletni reprezentant razkriva: Mislim, da nam tega v Sloveniji ...

Grega Wernig

Potem ko je z Mariborom osvojil svoj prvi naslov prvaka, se je Milivoje Novaković poslovil od reprezentančnega dresa in od bogate igralske kariere, sklepno dejanje se je zgodilo na kvalifikacijski preizkušnji za svetovno prvenstvo proti Malti.

Od takrat je minilo pol leta, medtem se je že dodobra privadil na »upokojensko« življenje, a Nova hkrati priznava, da ga je vmes ob nekaterih ponudbah zamikalo, da bi spremenil odločitev. V kakšni vlogi pa bomo nekdanjega uspešnega napadalca gledali v prihodnje? Po našem občutku se zdi, da je Milivoje Novaković najbolj naklonjen vlogi športnega direktorja. »Mislim, da nam tega v Sloveniji manjka,« se je smehljaje odzval Nova in nadaljeval: "Morali bi se zgledovati po drugih državah. Imajo ga skoraj vsi klubi, vse reprezentance. Tega nam v Sloveniji manjka. Ne upamo sprejemati odločitev in prevzemati odgovornosti. Sicer pa funkcija kot takšna niti ni pomembna. Pomembno je, kaj lahko vsak posameznik s svojimi izkušnjami in znanjem prispeva k uspehu kluba, kolektiva."